Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşım ilerledikçe anladım ki...

1- Hayattaki en yakın dost, insanın kendisidir.

2- Aile de çok önemlidir ve sizi sizden daha fazla düşünebilecek biri varsa o da genellikle ailenizden çıkar. Ancak aksi de mümkün olabilir.

3- Annelik son derece karşılıksız bir kavramdır. Kendi vücut ifrazatınızdan nasıl tiksinmezseniz, çocuğunuzunki de öyledir. Çocuğunuz siz, siz çocuğunuzsunuzdur.

4- Çocuğunuz doğduğunda sadece, hem yüreğinizin bir kısmına çocuğunuz yerleşir, hem de yüreğinizden bir yürek daha doğar.

5- Ancak anneliğin bir kısmı da öğretilmiştir. Çünkü, asırlar boyunca kadını eve bağlamanın en kısa ve kolay yolu annelik olarak görülmüş; kadınlar da bu tuzağa düşmüştür. Bu sınırın iyi çizilmesi gerekir. Annelik bazı şeylere engel, ancak bazı şeylere de engel değildir.

6- Diğer insanlara negatif yönünüzü gösterdikçe, onların sizden kaçması doğaldır. Maskenizi daima yüzünüzde taşımalısınız. Taşımazsanız, uzun veya kısa bir zaman sonra neden taşımadığınıza pişman olabilirsiniz.

7- Paranız ve mevkiniz olduğu müddetçe, çevrenizde daha çok insanın olacağı kesindir. Para biriktirin, ancak gene de bu nedenle biriktirmeyin; yaşayabilmek için biriktirin.

8- Bazı insanların düşünceleri de satılıktır. Bugün ısrarla bir partiye oy veren kişiyi, yarın diğer partinin saflarında görürseniz şaşırmayın. Doğru yolu bulmuştur. Yarın geri dönerse, yuvasına dönmüştür.

9- Kıskançlık sözcüğü maalesef gerçektir.

10- En yakın arkadaşınız, bir gün aniden sizi terkedebilir. İnsanlar olmadan da kendi başınıza oyalanmanın yollarına bakmalısınız.

11- Sırrınızı asla kimseye vermemelisiniz. Asla..Eğer illaki verecekseniz, önce iyice düşünün; uzun bir zaman geçsin. Eğer hala taşıyamıyorsanız belki o zaman..

12- Evinize kimseyi kabul etmek için kendinizi sıkıştırmamalısınız. Eğer kabul ediyorsanız, kurabiyeciden bir kutu kurabiye almak ya da dışardan yemek söylemek artık ayıp değildir. Amaç, bir arada olmaksa yeterlidir. Zaten zamanla, karşınızdaki kişilerin sizinle dışarda görüşmek için kastırdıklarını göreceksiniz. Siz aslında karşılıksız da kabul etmiş olsanız, kalbiniz kırılacak. Bu nedenle boş verin. Modern dünyaya ayak uydurun.

13- Kredi kartı kullanmamak özgür olmaktır, özgür olun.

14- İnsanların size "Yapma! " dediği şeyleri yapmamaktan  önce, onların yaptıklarına bakmak lazımdır. Eğer bu mümkün değilse, bize en yakın ve doğru geleni yapmak doğru olandır. Çünkü, ekseriyetle sizin yaptığınızı yaptıklarını göreceksiniz.

15- Yaşamak yalnızlıktır. Bunu kabullenmek, önemli bir eşiği atlamaktır.

16- İnsan olmak, değer vermek için yeterlidir. Merdivenleri silen kapıcı ile fabrikatör komşumuz eşittir. İkisi de kendi yaşamlarının önemli birer unsurudur. Sokak hayvanları için delirip, kapıcımızı küçümsemek bence ahmaklıktır. İnsan ne oldum dememeli, ne olacağım demelidir.

17- İnsanların geldikleri yerler kadar, vardıkları noktalar da önemlidir. Hatta daha önemlidir.

18- Her canlının hayatının sonu muhakkak topraktır.

 

Devam edebilir.. 

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..