Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Yaşın geçiyor

Pek çok şey zamanında yapılmalıymış. Okumaya 6-7 yaşlarında başlanılır. Sonra oy verme yaşı, askere gitme, işe koşma eve koşma. Evlenme, üreme..

Bu şekilde yaşama olayı  istesen de  istemesen de içine çekiyor. Sana kimse sünnet olacak mısın diye sormuyor hatta bazı insanlara evlenmek istiyor musun diye bile sorulmuyor. Sürekli satırla arkanda kovalayan birileri var. Arkana baktığın zaman neleri kendi isteğin ile yaptın? Belki bazısına göre biraz daha şanslıydın ama aslında çoğunluklar ile kaybolanlardandın.

Okul dediler okudun. Büyüdün dediler iş,para .. Aradın, taradın, bunaldın. Her şeyi bırakıp gitmek, eğlenmek hep eğlenmek ama olmuyordu. Yaşamak istiyorsan çalışman gerekiyordu. İş tamam dedin. Yine fonda senin yerine düşünen sesler başladı. Yaşın geçiyor evlen. Her şeyi biyolojik yaşlanmana bağlayıp konuştular durmaksızın. Senin spermlerinin ya da yumurtalıklarının başkaları için hayati önemi vardı.  Üremez isen ya da üretmez başlardı hemen 'cık cık' lar. Yazık bi çocuğu olsaydı iyiydi'ler.  Ama iyi bir yanı yoktu. Kimse kendi yaşamına bakmaz . Ya başkalarının hayatına gıpta edilir ya da yaftalarda bulunulur.

Bunların hepsi o kadar sıradanlaştırılmış ki ne var bunlarda denilip geçilir olmuş. Ne mi var? Belki senin de bir yolun vardır bunlardan öte. Gördüğünden daha fazlası.. Havalar kötü ama bahar yakın. İste ama içten iste. Sonra yola koyul. Bırak konuşsunlar. En fazla biraz canını sıkabilirler . Ama canını alamazlar o yüzden izin verme yolunda barikat olmalarına. Fazla para kazanmak sadece hayatını kolaylaştırır peki ya mutluluk? Mutlu değilsen ne işine yarar yalında tek başına yaşamak. Fazlasını değil seni mutlu edecek ne ise onu yap. Sadece mutlu ol! Gerisi kendiliğinden gelir nasıl olsa..

 

 
Toplam blog
: 29
: 59
Kayıt tarihi
: 03.11.13
 
 

Hala Kocaeli Üniversitesinde okumakla meşgulmuş gibi görünen ama en büyük meşguliyeti düşünmemeye..