Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşın Saç Ekiminde etkisi

Yaşın Saç Ekiminde etkisi
 

Saç ekimi yöntemi ne olursa olsun saç ekimi saçlı bölge den saç kökleri alınır ve saçsız az olan bölgeye her hangi bir yöntem ile uygulanır. Yöntem farklı da olsa sonuç aynıdır.

Doğal görünen sağlıklı saçlara kavuşursunuz saçsız olmaktan kurtulmak eski den olsa çok daha imkansız görünürdü artık günümüz de bu yöntem sayesin de isteyen herkes doğal saçlara kavuşmaktadırlar. İstediğiniz doğal görünen ve sağlıklı saçlarınızın olması son dönem teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok kolay bir hal almıştır. Saç ekimi yöntemleri belli yöntemler uygulanır bu yöntemler kadın erkek veya yaş sınırlaması yaş ayrımı olmadan yapılır. Saç ekimi yöntem belirleme de kadın erkek ayrımı olarak değerlendirme yapılmaz sadece saç ekimin de yöntem belirleme kişi ye yapılan analiz sonucun da ne kadar saç kökü nasıl bir saç yapısı var ise saç ekimi yöntemini kadın erkek olarak belirlenmez saç yoğunluğuna göre değerlendirme yapılır.

Saç ekiminde genel bir yaş sınırlaması yoktur zaten hiç kimse 20 yaşın dan küçük birine saç ekimi önermez 80 yaşın üstün de ki kişiye de saç ekimi yapılmaz bunun sebebi 80 yaşın dan sonra derinin altın da bulunan saç köklerini besleyen ve saç olarak çıkmasını sağlayan kan dolaşımının artık yavaş olması ve yeteri kadar hücre olmamasıdır. 20 yaşın dan küçük bir kişiye de saç ekimi şu sebepten yapılmaz belli bir ergenlik dönemi vardır bu ergenlik dönemi atlatıldık tan sonra saçlar eğer dökülüyor ise ve ergenliğe bağlı bir saç dökülmesi yaşanıyorsa bu orta dan kalkacak ve kişi ergenlikten sonra dökülen saçlarını geri kazanacaktır. Bu sebeple 20 yaşın dan sonra saçlarının çıkma ihtimali göz önün de bulundurularak 20 yaşın altın da olanlara da saç ekimi önerilmez.

Bazı zaruri durumlar da yapılması olabilecek ve hiç bir zararı olmayacak bir yöntemdir. Zaruri durum şu hususları kapsamakta dır. Beyin travması sonucu saç kaybı, bir kaza sonucu saç kaybı gibi durumlar da saç derisinin alt tabakasında bulunan kan akışımı devam ediyor ise kesinlikle saç ekimi yapılabilmektedir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.sacekimmerkezi.com

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..