Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
İnançlar
 

Yasin Suresi Ya -Sin

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

YASİN SURESİ

Y A - S İ N

Ya ; çokluk alemine ait olarak yaratılmış. Doğan, Can bulan, Beden, Yaşam, Hayat, Yaşanmış - yaşanılan yada yaşanılacak olan hayat.

Var oluş, yaratılmış, canlı, insan, gözle görülüp elle tutulan varlık. Aslı toprak olan İnsanın dış bedeni. Canın koruyucu kabuğu olan dışı, bedeni.

Meleklerde nur. Cinlerde ise ateş olan kısım.

Sin ; Ölüm, başka aleme geçiş, Alem mekan değiştiren insan bedenindeki canın, ruhun son hali.

Yapıp ettikler ile sineye, asla dönen, gözle görülüp elle tutulmayan varlık Gayb alemine ait öz.

Kalb, nefis, akıl, gönül, düşünce, duygu vs. gibi hislerinin bulunduğu kısım.

Ya - Sin = Beden + Ruh = İnsan Yasin; Bir bedende yaşarken kemal bulmak, olgunlaşmak, ermek , kendi tekamülünü tamamlamış olmak, tekliğe uygun hazır hale gelmek. Kamil insan olmak diye de düşünülebilir.

Yasin ; Eşit insan demek olduğuna göre, Allah YASİN demekle hem Peygamberleri hem de diğer kulları birlikte kastedip, Kur-ana dikkatlerini çekerek, her iki gruba birden seslenip, bizim istediğimiz tekamül yolundaki olgunluk işte bu kitapta yazılı olanlardır diyerek uyarmıştır.

Yasin = İnsanlar ; Bu kitabı iyi öğrenin, öğretin, bu sonunda sizi bana getirecek, birleyecek olan kılavuzunuzdur. Yol gösterici rehberiniz ışığınızdır. Bir sonraki hayatınızın (ölüm sonrasının)da garantisi, huzuru, mutluluğudur.

Bu dünyada yaşarken aklınızın, ruhunuzun emniyeti yaşam sigortasıdır.

Yasin ; Siz benim yarattığım kullarsınız. Benim tarafımdan can, hayat bulup, yer yüzünde benim tespit ettiğim süre kadar size ömür ve rızk verilmiştir.

Tekamül için imtihan edilip, geri bize döndürüleceksiniz. Bunu unutmadan yaşayın, mutlaka bize dönüp yaptıklarınızdan hesap vereceksiniz.

Bu hesabın sonunda elbette sizleri yaptıklarınızla ödüllendirip ya da cezalandıracağız.

Size hayat veren biziz.

Canınızı sebeplere bağlı olarak geri alacak olanda biziz.

Sonuç mutlaka böyle olacak. O halde sizin üzerinize düşen, kitabı iyi okuyun. Anlamaya çalışın, Peygamberlerinize uyun. Onlar gibi yaşayın. Vebalde kalmamak için de gelecek nesillerinize iyi öğretin. Doğru yaşayıp, doğru gelin ki, Allah’ın sonsuz mükafatı, sınırsız olan ödülü sizi bekleyip sizin olacaktır. Denildiğini ifade eden harfler olduğunu düşünüyorum.

Elbette işin en doğrusunu Allah bilir.


Saygılarımla arz ederim.

Cahit KARAÇ

 
Toplam blog
: 322
: 1004
Kayıt tarihi
: 08.03.08
 
 

1953 Elbistan doğumluyum. Lise mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ken..