Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşıyoruz, yaşamaktan anladığımız oranda...

Yaşıyoruz, yaşamaktan anladığımız oranda...
 

Herkes bir şekilde hayatını yaşıyor. Kimsenin hayatı kimseye benzemiyor. Herkesin yaşam anlayışı farklıdır. Yaşamak bize ne ifade ediyorsa o şekilde yaşıyoruz. Gelecek ile ilgili hayallerimiz olsada, başka yaşamlara özensekte kendi hayatımızı yaşıyoruz.

Yaşamak size neyi ifade ediyor? Yaşamak günü yaşamak mı? Geleceğe yatırımlar yapmak mı? Geçirilen bir zaman mı? Bu dünyadaki günümüzü mü dolduruyoruz? Önemli olan ne hayatınızda? Nasıl bir yaşam tarzınız var?

Çevrenize bir bakın. Önce kendi yaşamınıza bir bakın. Hayatınız sizin elinizde, nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın.

Mesela sabah kalkıp işe gitmek, akşama kadar çalışmak, akşam eve gelip günün kalan kısmını televizyon karşısında geçirmek... Günlerinizin böyle geçmesi kimin seçimi. Bunu kendinize bir sorun. Yapmak istedikleriniz maddiyata mı dayalı? Daha faza para kazanmak için böylesine monoton geçirilen bir hayat ne kadar mutlu ediyor sizi?

Ya da yine sabah işe gidip akşama kadar çalışın. Yaşamak için para kazanmakta gereklidir. Akşam gelince televizyon karşısında değilde aileniz ve dostlarınız ile zaman geçirseniz daha güzel olmaz mı? Hobiler edinseniz, onlarla uğraşsanız mutlu olmaz mısınız?

İki şekilde de yaşamak sizin elinizdedir. Bu sizin anlayışınıza, beklentilerinize bağlı olan birşeydir.

Hayatınızı mutlu geçirmek ve geriye baktığınızda pişman olmamanız için yaşam anlayışınızı gerekirse değiştirin. Felsefeniz paradan,maldan,mülkten önce mutluluk olsun. Sevmek olsun. Hayatı doya doya yaşamak olsun. Ömür kısa, gelip geçiyor. Yarınların daha güzel olması için bugünden başlayın. Yaşamınıza anlam katın. Sizin için yaşam neyi ifade ediyorsa, hayalleriniz ne ise, geriye baktığınızda güzel bir ömür görmek için yaşayın.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..