Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşlandıkça Üst Dudak Düşüyor

Yaşlandıkça, vücudun tüm kemikleri (yüz dahil) zamanla çekilir ve azalmaya başlar. Yüzün yumuşak dokusu, yağları ve derisi zamanla düşer. Yaşlı üst dudak, ince veya var olmayan pembe dudak kısmı diş göstermeyen bir dinlenme gülümsemesi ile karakterizedir. İdeal, genç bir dudak sıklıkla dolgun, pembe ve çekicidir.

Dudak kaldırma (Lip lift) işlemi, dudakları yapısal olarak ince olan, zamanla incelen, kalın, dolgun dudaklarla yüzündeki gençlik ve güzellik ifadesini güçlendirmek isteyenler için yapılan operasyonlardır.

Dudaklar, yüzün alt üçte birlik bölümünün merkezini oluşturur. Lip lift operasyonu, ifade, iletişim ve cinsel çekicilikte önemli rol oynayan dudaklarından memnun olmayan kişilere uygulanabilir.

Üst dudakların dikey yöndeki uzunluğunun, hemen hemen alt dudak ve çene arasındaki uzunluk kadar olması gerekir. Lip lift operasyonu, yüzde daha fazla uyum oluşturmak, denge oluşturmak, kalın ve daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyen kişiler tercih etmektedir.

Üst dudak kaldırma ve köşe dudak kaldırma olarak iki yöntem vardır:

 Üst Dudak Kaldırma: Üst dudak kaldırma işlemi daha genç ve rahat bir gülümseme oluşturmak için, üst dudak konumunu yükselten bir cerrahi operasyondur.  Üst dudak ve burnun tabanı arasındaki cilt mesafesini kısaltır. Bu, görülen 'pembe dudak' miktarını arttırır, dişleri daha fazla açığa çıkarır ve size daha dolgun, daha genç görünümlü dudaklar sağlar.

Köşe Dudak Asması: Ağzınızın sadece kenarlarını içerir ve kalıcı bir kaş çatmış gibi hisseden hastalar için tasarlanmıştır. Üst dudak kaldırma operasyonu, köşe dudak kaldırma işleminden daha yaygın kullanılmaktadır. Fakat, hasta hem burun ile üst dudak arasındaki dolgunluk ve aşırı mesafeden kaygılanıyorsa, hem de 'kalıcı kaş çatma' ifadelerini dudaklarında beğenmiyorsa, her iki prosedürde bu gibi durumlarda birlikte uygulanabilir.

Yüz Unsurları Doğal Halde Kalmalı

Yüzde bütünlüğü tamamlaması açısından en önemli unsurlardan olan dudak estetiği alınan etkili sonuçlar ve basit uygulama yöntemlerinden olması nedeniyle oldukça popülerdir.

 Yüz unsurlarının doğal hallerinde kalmaları esas hedeftir. Fazlalık olarak gördüğümüz ve kabul ettiğimiz uzunluğu çıkarmaya yönelik, üst dudak bölgesiyle burnun buluştuğu yere, tam burun altında bir kesi yapılır. Kesiyi katlar halinde kapatmak önemlidir. Çünkü dudağın şeklini korumak için ve yeterli kuvvet sağlamak için dikişlerin cildin altına yerleştirilmesi hayati önem taşır. Fazla cilt çıkarıldıktan sonra, birleştirme yapılarak dikilir. Derin dikiş yerleştirildikten sonra, kesiyi mümkün olduğunca az görünür kılmak için, cilt kenarları titizlikle hizalanır. Ortalama 1 hafta içinde iyileşme kaydedilir. İlk birkaç gün ödem olması olasıdır. Sadece kadınlar değil, bu konudan erkeklerin de muzdarip olduğu ve sakal bıyık bırakarak bu alandaki genişliği kamufle etmeye çabaladıkları bilinmektedir. 

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif, 
Plastik Cerrahi Uzmanı
www.mirzafirat.com
Facebook: /opdrmirzafirat
Instagram: /drmirzafirat

 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..