Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Yaşlanmak kadınları mı yoksa erkekleri mi daha çok etkiliyor?

Yaşlanmak kadınları mı yoksa erkekleri mi daha çok etkiliyor?
 

Anlamsız bir soru gibi, şüphesiz ikisini de etkiler… Sorun etkilenilen alanların hangisinde daha yıkıcı olduğu. Kadında güzellik önemlidir ve yaşlandıkça güzelliklerini kaybederler. Bu çok büyük bir travma ama erkeklerin sanki daha büyük kayıpları olur gibi geliyor insana.

Güç önemlidir mesela ve erkekler yaşlanınca güçlerini kaybederler. Bir zamanlar dağları delen birinin yaşlanınca yoluna zor yürüyor olması kabul edilebilir bir şey değildir.

Kadınların sanki güzelliklerini kaybetme dışında bir kayıpları olmuyor (Hastalanma falan gibi konuları katmıyoruz, direk yaşlanmayla alakalı olacak)Ama öyle bir şey kaybediyorlar ki her şeye bedel; çünkü kadın demek güzellik demek.

Güzelliklerini kaybetseler bile cinselliklerini kaybetmiyorlar kadınlar mesela. Oysa bu, erkekler için çok büyük travma. Yaşlanmanın erkeklere yaptığı en büyük ihanet. 60 yaşındasın cinselliğini kaybediyorsun. Denebilir ki o yaştan sonra ne yapacaksın cinselliği. Ama icabında 30-40 yıl daha böyle yaşıyorsun. Hayatının üçte birinde hadımsın! Bunun için zaten yaşlı deyince kadından ziyade erkek anlaşılıyor. “Yaş yetmiş iş bitmiş” sözü erkekler için kullanılmış.

Yaşlanınca erkeklerin saçı dökülüyor… Bu da ayrı bir sorun. Erkekler yaşlanmaya karşı tepkilerinde haklılar. Bunlar cinsiyetle alakalı. Kadınlarda bunlar olmuyor. Tek güzelliklerini kaybediyorlar o kadar. Ha erkeklerin bir küçük avantajı var ileri yaşlarda da baba olabiliyorlar. Sanırım kadın 48 yaşından sonra anne olamıyor. Çok önemli bir şey değil. Kadınlar sadece güzelliklerini kaybediyorlar. Erkekler ise güzelliklerini kaybediyorlar, güçlerini kaybediyorlar artı cinselliklerini kaybediyorlar ve saçları dökülüyor. Bir de erkeklerin üstünlüğünden bahsedilir!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..