Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşlanmaya karşı bakım

Yaşlanma karşıtı bakım!

Yaşlanmaya başladıkça cildinizde eskisine göre farklı şikayetler ve tepkilerle karşılaşabilirsiniz. Yenilenme hızı yavaşlayan ve temel yapı taşı depoları azalan ciltte çizik izinin bile kaybolması daha uzun sürebilir. İnce kırışıklıklar, doku problemi, hassasiyet, kısaca cildiniz biraz daha özen bekleyebilir. Bu noktada güneş koruyucular ve nemlendiriciden daha fazlasını kullanmanız gerektiğini hissedebilirsiniz. Her probleme yönelik, farklı formülasyonlarda ve geniş içerik etken maddelerine sahip cilt bakım ürünleri mevcut. Eğer yaşlanma karşıtı bakım rutinine yeni başlayacaklardansanız sizin için en temel noktaları, dikkat etmeniz gereken detaylar ve ipuçları.

Arındırma

Öncelikle cildin genç, taze kalması için neme ve koruyucu bariyerine sahip olması gerekir. Bunun  için yaşlanma karşıtı bakım runinin ilk adımı nazik formüllere sahip temizliyiciler. Cildin doğal yağlarından arındıran ve üst katmanının yapısıyla oynayan sert formüllerden uzak durun. Eğer makyaj yaptıysanız ya da derinlemesine bir arındırma ihtiyacı hissediyorsanız ikisi bir arada uygulama yapabilirsiniz. Bunun için önce makyajı ve günün kiri çözen, temizleme yağlarını arındıran köpüren ama kurutmayan bir yüz temizleme ürününü kullanabilirsiniz.

Nemlendirme

Cidimizin omazsa olmazımız nemlendiriciler. Nemlendiricinizi gündüz ve gece olarak ayırt etmek eskide kaldı. Artık, zengin içerik etken maddelerine sahip nemlendiriciler, hem gündüz hem de gece olarak kullanıma sunuyor ve ayrıca göz çevresi, boyun, dekolteye kadar uygulanıyor. Nemlendirici seçerken önceliğiniz cilt tipine göre formülize edilmiş bir ürün seçmekten yana olmalı. Nemlendiricinizi aynen serumunuz gibi cilt bariyerini koruyan, güçlendiren, hyalüronik asit, argireline ve seramidlerle zenginleştirilmiş ürünlerden seçebilirsiniz.

Yapılandırma

Cildimiz için serumlar zamana karşı yarıştığınız güzellik bakımında en güçlü silahlarınızdan.Gündüz ve gece saatlerinde bakım ürünlerine farklı tepkiler veren cilt için farklı serumlar seçmenizde fayda var. Serumlar cildi dış faktörlere karşı koruyan ve savunan ürünlerden tercih edebilirsiniz. Hyalüronik asit, argireline, antioksidan serumlar C vitamini formüller, serbest radikallere karşı kalkan olan ürünler.

Koruma

Yaşlanma karşıtı bakım rutininizde güneş koruyucu kullanmayı atlamak gibi bir lüksünüz yok. İster yaz ister kış mevsiminde, ister güneşli ister bulutlu günlerde, ister evde ister dışarıda olun ışığın bulunduğu her anda güneş koruyucu kullanmanız gerekli.Güneşin zararlı ışınlarının ciltte yarattığı problemlere karşı her an önlemenizi yüksek tutmanız gerektiğini belirteyim.

Göz çevresi bakımı

Dudaklarla birlikte yüzdeki en ince cilde sahip olan göz çevresi yaşlanma belirtilerinin en önce ortaya çıktığı ve ekstra özen gereken bölgelerden.Göz kremi, serumu kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli detay ise uygulama şekliniz. Göz çevresindeki cildi zedelememeniz ve sert davranmamanız gerekiyor.Orta parmağıyla hafif dıştan içe dairesel hareketlerle ürünü cilde yedirmeniz ve cildi yerinden oynatmamanız önemli. Bu yöntem uzun vadede göz çevresindeki sarkmaların ve kırışıklıkların önüne geçecek ve yapılanacak.

Gece bakımı

Gece bakımında cilt temizliğinden sonra, cilde uyguladığınız serum, kremin etkileri, 23.00-03.00 saatleri arasında ve verimli uyku zamanında cildin yenilenme, kendini onarma hızı en yüksek seviyeye çıkıyor.

Yaşlanma karşıtı bakımı destekler

Günlük runinin yanında bir de bakımı destekler mevcut. Maskeler ve peeling ürünleri haftalık bakım seanslarınızın önemli parçaları. Haftada 1-2 kez uygulayacağınız peelingler ölü derinin cilt yüzeyinden atılması gözeneklerin temizlenmesi ve cilt yenilenmesinin hızlanması için oldukça önemli. Bu ürünlerin cilt elastikiyetini arttırıp cildin toparlanmasını sağlayarak ince çizgilere de iyi geldiğini belirteyim. Eğer iyice belirgenleşen kırışıklıklardan, lekelerden veya matlıktan şikayetçiyseniz bu problemleri müdahale eden çözümlüyen maskelerle haftada 2-3 kez ve ardından nemlendirinizi, serumunuz ile kombine bakım uygulama sağlayabilirsiniz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int. Dpl.Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..