Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşlanmayı Engelleyebilirsiniz

Botoks enjeksiyonu aşırı kullanılan mimiklerin hareketini kısıtlayarak yüzün erken yaşlarda kırışmasını önlemeye yardımcı olur. Botoksun kişiye özel olarak planlanması gerekir. Kişinin en sık kullandığı mimikler yani ciltte kırışık oluşturma potansiyeli olan kaslar kişiye özel olarak belirlenir ve botoksla hareketi kısıtlanır.

Botoks yüzünde yaşlanma belirtileri olan, erken yaşlanmak istemeyen ya da cildinin genç görünümünü uzun yıllar korumak isteyen kişiler için uygundur. Yüzde donuk bir ifade oluşmasının nedeni botoksun dozunun ve ünitelerinin doğru hesaplanmaması ve enjeksiyonun doğru noktalara enjekte edilmemesidir.

Kırışık oluşumunu önlemede Baby botox tedavisi

Özellikle dünyaca ünlü oyuncuların cilt kırışıklarını önlerken mimik kabiliyetini engellememek için kullanılan Baby Botox tekniğine talep her geçen gün artıyor. Kişiye özel olarak planlanır ve özellikle minimal doz kullanımı tercih edilir. Böylece var olan kırışıklıklar giderilirken ciltte kırışık oluşması da önlenir ve mimiklerdeki hareket kabiliyeti de korunabilir. 

Bu uygulamada kişiye özgü mimik hareketlerinin korunması hedeflenir. Yüzde donuk bir ifade oluşmaması çok önemlidir. Özellikle genç yaşta olanlar ve ilk kez botoks enjeksiyonu yaptıracak kişiler için çok daha uygun bir seçenektir. Talihsiz sonuçlarla karşılaşmamak için mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından sağlık kurumlarında yapılmalıdır.

Botoks güvenilir bir uygulamadır

Estetik cerrahide botoks kullanımı güvenilirliği ispatlanmış bir uygulamadır. Artık sadece estetik cerrahide değil, çok sayıda tıp alanında da kullanılan bir ilaçtır aynı zamanda. Ancak botoksun etkisi hemen görünmez, etkisini göstermesi için ortalama bir hafta beklenmesi gerekebilir. Kalıcı bir prosedür olmadığı için yılda iki kez tekrarlanması gerekir.

Botoksu güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak ve kırışıklıkları daha oluşmaya başlamadan önce korumak isteyen herkes için uygun bir tedavi seçeneğidir. Eğer siz de cildinizi kırışıklara karşı korumak istiyorsanız önleyici botoks tekniklerinden yararlanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..