Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşlanmayı geciktiren yöntem

BU YÖNTEM YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR!

Fransız askı, ameliyatsız yüz gençleştirme tedavisi için en uygun yöntemdir. Yaşlanma ile birlikte cilt dokusunda bozulma ve hacim kaybı gözlenir. Bunun sonucunda ciltte sarkma meydana gelebilir. Bu teknolojide kullanılan yöntem sayesinde ameliyatsız sıkı ve daha canlı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Medikal iplik kullanması ile ciltteki kırışıklıklar ortadan kaldırılır. Cilde uygun olan medikal ip sayesinde uzun süre genç bir görünüm elde edebilirsiniz.

Orta yaşlı kişilerde var olan ciddi cilt sarkması sorunu için çok başarılı sonuçlar alınabilir

Yaşlanmayı geciktiren Fransız askısı yöntemi, özellikle de ameliyattan korkan kişiler tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Orta yaşlı kişilerde var olan ciddi cilt sarkması sorunu için çok başarılı sonuçlar alınabilir. Özellikle yanak sarkması, kaş sarkması ve alın sarkması tedavisi için uygundur. Genç yaşta başvurmak ileriki yaşlarda estetik cerrahi ihtiyacını azaltabilir. Ameliyattan sonra gevşek deri yukarı kaldırılmış, yüzün şekli ortaya çıkmış ve elmacık kemikleri belirginleşmiş bir görünüm kazanılır.

Fransız askı yönteminin etkisi hemen görülür

İhtiyaca göre yanaklar, çene altı, elmacık kemikleri, kaşlar ve boyun bölgelerine Fransız askı yöntemi uygulanabilir. Uygulamaya başlamadan önce uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezik krem ??sürülür. Belli bir bölgeden küçücük bir kesi açıldığı için medikal ip, yüze yukarı olacak şekilde cilt altına yerleştirilir. Fransız askı yönteminin diğer estetik yöntemlere göre avantajı, yüz ifadelerini değiştirmemesi ve bozmamasıdır. Cilt üzerindeki etkisi uygulamadan hemen sonra görülebilir. Yüzün tam oturması 2 ila 3 ay sürer.

Unutmamak gerekir ki, Fransız askı yöntemi uzun vadede kalıcı değildir. İşlem esnasında kullanılan medikal ipin ömrü kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle etki 5-10 yıl sürmektedir. Uygulama yüz görünümün tümüne etki edeceği için mutlaka uzman hekim ve ekibine işlem yaptırılmalıdır. Yanlış uygulamaların geri dönüşü zor olabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..