Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Yaşlı kadın genç erkeğe bakınca ablası, yaşlı erkek genç kıza bakınca sapık

Yaşlı kadın genç erkeğe bakınca ablası, yaşlı erkek genç kıza bakınca sapık
 

Kadınların bu masumiyet karinesi çok işlerine yarıyor. Genç ya da yaşlı erkeklerle konuşsalar gezseler bile kimsenin aklına bir şey gelmiyor. Yaşlı adam zaten bir şey yapamaz; gencin de ablası.

Oysa aynı durumdaki erkeğe iyi gözle bakılmaz. Hatta erkek yaşlıysa, baktığı kız küçükse erkeğin sapıklığı gündeme gelir. Yaşlı erkek (çok yaşlı değil sapık olarak algılanma yaşı 50-70 arası) ile genç kız yan yana ise genel algıya göre erkeğin sapık olduğu düşünülür.

Kadınlar daha namuslu da ondan desek yüksek kaldırımı nereye koyacağız? Bunun nedeni halk literatüründe sapığın cinsiyeti erkektir. Kadından sapık olmaz, kadınlar sapık olmaz anlayışı vardır. Oysa yaşlı erkeğin genç kıza davranışına bakalım desek yaşlı kadının(pek yaşlı değil) çocuğa/gence davranışı da farklı değil.

Sapık olarak algılanma yaşının erkeklerde (kadınlarda sapıklık söz konusu değilmiş!)50-70 arasında olmasının nedeni 50 yaşının altındaki erkeğin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur; aradığını zaten bulur. 70’ten büyük olanlar da bir şey yapamaz algısı var.

Gerçekte yaşlı erkek genç kıza hangi amaçla yaklaşıyorsa yaşlı kadın da genç erkeğe aynı amaçla yaklaşıyordur. Toplumun buradaki davranışı çifte standarttır. Yaşlı kadının sarktığı genç olayında gencin güçlü kuvvetli olduğu, kendisi istemeden bir şey olamayacağı ve kadının bir şey yapma konusunda gence gücünün yetmeyeceği düşünülerek böyle yakınlaşmalar masum görülüyor. Yaşlı erkeğin küçük/genç kıza yaklaşmasında ise küçük kızın erkeğe karşı kendini koruyamayacağı için bir kötü niyet durumunda yaşlı adamın kız için potansiyel tehlike olabileceği düşünülür. Ayrıca bilinen bütün sapık katiller erkektir.

Oysa genç dediğimiz çocuk değil, ne yapacağını bilen bir kadın onu yoldan çıkarabilir. Ya da buna gerek yoktur, genç olması masum olduğunu göstermez, yani zaten yoldan çıkmıştır. “Abla ile sapık” adil olmayan, utanç verici bir algıdır. Aynı şeyler oluyor, birisinde “ablası”, diğerinde “sapık” Bu yanlış algı nedeniyle erkekler kızı ya da torunu gibi sevmek istediği kız çocuklarına yanaşamamaktadırlar. Duydukları veya onlara öğretilen “sapık erkek” masalları nedeniyle küçük kızlar da büyük adamlardan korkarlar.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..