Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '17

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Yaşlı veya yetişkin bir Köpeği evlat edinmenin 9 harika sebebi!

Yaşlı veya yetişkin bir Köpeği evlat edinmenin 9 harika sebebi!
 

Birçok kişi, bir köpek sahiplenmeyi düşündüğünde yavru köpek alma eğilimindedir. Oysa yetişkin köpekler de harika arkadaş olabilirler.


Birçok kişi, bir köpek sahiplenmeyi düşündüğünde yavru köpek alma eğilimindedir.  Oysa yetişkin köpekler de harika arkadaş olabilirler. İkinci bir şansı bekleyen daha yaşlı bir köpeğin hayatınıza katacak güzelliklerini ve size sağlayacağı kolaylıkları öğrenmeye hazır mısınız?

1.Hayatını Kurtarın

Daha yaşlı köpekler, genellikle genç ve yavru köpeklere göre göz ardı edilir.  Dolayısıyla genç köpeklerin sahiplenilme şansları daha yüksektir. Eğer bir petshop yerine, bir barınağa köpek sahibi olmak için giden biriyseniz; siz hayat kurtarıcı ve merhamet sahibi bir kişisiniz demektir. O barınaktan yetişkin bir köpeği sahiplenirseniz,  siz kahramansınız demektir.

2.Yetişkin Köpekler de Sevgiye Açtır

Onların da tıpkı bebekler gibi altın yürekleri vardır ve yavrular kadar tatlı ve sevecen olabilirler. Genel olarak tüm köpekler sevecen yaratıklardır ve yaşlı köpeklerin farklı olduğunu düşünmek için hiçbir neden yoktur. Onları severseniz, sizi iki kat daha fazla seveceklerdir.

3.Yetişkin Köpekler Daha Sakindir

Yavru ve genç köpekler, daha enerjiktir ve her zaman dikkat çekmek isterler. Yaşlı köpekler genellikle daha sakin ve daha istikrarlıdır. Ayrıca olgunlaşma sürecini geçtikleri için, mobilyalarınızı kemirmezler.

4.Tembellik İçin En İyi Arkadaşlardır

Tembel bir gün geçirmek isterseniz, size hemen ayak uydururlar. Yanınıza çağırın ve ona sarılın. Ya da eve geç kaldığınızda size sorun çıkarmayacaktır. Zira onların yavru köpekler gibi boşaltmaları gereken full dolu bir enerji depoları yoktur.

5.Çocuklara Karşı Sabırlıdırlar

Çocuklarınız varsa, yetişkin bir köpeği evlat edinmek iyi bir seçenektir. Zira genellikle daha sabırlıdırlar.  Buna ek olarak, aynı zamanda çocuklar için iyi bir koruyucu olacağına emin olabilirsiniz.  Yetişkin bir köpek, hayatı boyunca çocuklar ile yaşama tecrübesine sahip olabilir; bu nedenle uyum sağlamaları daha kolaydır.

6.Yetişkin Köpekler Yaşlılarla İyi Anlaşır 

Ailenin yaşlı bir üyesiyle yaşıyorsanız ya da yaşlı bir kişi için bir köpek almayı düşünüyorsanız, yetişkin köpekler, yaşlılar için harika arkadaşlardır. Zira yaşlanmanın aynı evrelerinden geçtikleri için birbirlerini daha iyi anlayacak ve birbirlerine iyi geleceklerdir.

7.Yetişkin Bir Köpeğin Boyutları Değişmez

Gördüğünüz ebat, başa çıkmak zorunda kalacağınız şeydir. Bir köpek yavrusu ya da genç bir köpek, daha büyümeye devam edecektir.  Ancak yetişkin bir köpek,  ulaşabileceği maksimum boyutu görmenizi sağlar.

8.Yaşlı Köpekler Diğer Evcil Hayvanlarla Kolay İletişim Kurar

Yaşlı köpekler, ömürleri boyunca diğer hayvanlarla çokça iletişim kurmuştur. Bu nedenle, mevcut evcil hayvanlarınıza uyum sağlamasıyla ilgili endişeleniyorsanız, yaşlı köpeklerin diğer evcil hayvanlarla yaşamaları daha kolaydır.

9.Her Gün Özel

Daha yaşlı bir köpeğin, bir yavru köpeğe kıyasla uzun bir ömrü olmayabilir ancak bu, her gün onlarla birlikte daha özel bir gün geçirmenize nedendir. Önemli olan gün sayısı değil, her günün özel olmasıdır.

Genç ya da yaşlı, her köpek eşsizdir. Gidin ve ailenizin bir parçası olması için, yetişkin ya da yaşlı kocaman kalpli bir köpeği sahiplenin.

Satın almayın sahiplenin. :)

Televizyon, sinema, yaşam ve sokaktaki hayat üzerine diğer yazılarımı okumak istiyorsanız, http://www.bibaksana.com.tr adresli bloguma uğramayı unutmayın. :)

 
Toplam blog
: 172
: 1971
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

Okur, gezer, izler ve yazar...                 ..