Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

24 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Yaşlılar Yaşamasın

SANKİ SEMADAN KORANA KOPMUŞ YERYÜZÜNDEKİ YAŞLILARIN YAŞAMA SEBEBİNİ SONLANDIRMAYA DURMUŞ... YOK ÖYLE ŞEY, BU SÖYLEMLERİ BİRİLERİ UYDURMUŞ...
Korona illetinin yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar üzerindeki ölümcül etkisi kesin, bu yadsınamaz. Lakin illetin çıkış noktası sema değil, Laboratuvarlar...Yaşlılar ölsün, dünya gençlerle yeni bir sürece girsin isteğidir kesin... Çünkü özellikle yaşlılar üzerinde etkili olan, yaşlıları hedef alan bir virüsün başka bir izahı olamaz... Virüs ortaya çıktıntan aylar sonrası herkes etkilenebiliyor, deniliyor. Ancak yaşlıları ve özellikle kronik hastalıkları olanları öldürüyor, diye de ölüm haberleriyle birlikte medyadan duyuruluyor.
 
Bu iş çığırından çıktı artık önlemi alınamıyor...
Yaşlıların ölmesi kimlerce isteniyor? Bana göre büyük devletleri yöneten, çoğu orta boylu ve yaşı 60'ı geçkin adamlarca... Hani ekranlarda bazen birliktelikleri bize de yansıtılan, o devlet başkanlarının bir araya gelerek basına kapalı yaptıkları toplantılar varya, o toplantıların birinde sunulmuş bir cin fikirdir bu... Adamlar savaşlarla yaptıkları toplu kıyımlardan, dünyayı kana bulayan vahşetlerden usanmış olmalılar, yeni bir yöntemle kolayca kalabalıkları hafifletme taktiği geliştirmek istemiştir. Hem böylece kendi namları da kötü anılmaktan arınmış olur. İyi fikir...
 
Sanırım kendilerinin de ölümlü olduklarını akıllarına getirme zahmetinde bulunmayan bu adamlar, kapıtalizm kafalılar. Bu cin fikriyatı koltuklarına kurulup kapalı kapılar ardında aldıkları kararları kara kaplı defterlerine kayde geçirtmiş olabilirler. O aldıkları karara göre ülkelerinin giderlerine hayli yük olan yaşlıların emekli aylıkları, hastalıklarındaki sağlık giderleri bir şekilde frenlenme yoluna gidilmiş olur.. Bunun içinde bilim adamlarına konu iletilmiştir. Ve bilimcilerin ilmiyle, bir virüs üretilir. Gribin en etkini, zatürrenin şiddete dönüştürülmesi gibi bir virüs yapılır. Sonra bu virüs allandırıldı, pullandırıldı. Çinliler örnek seçildi. Onlar aracılığıyla tüm dünyaya servis edildi. Olabilir mi, olabilir... 
 
Bu doğrultuda laboratuar ortamında üretilen virüs yaşlı insanları hedef aldı. Amaç buydu ve başarıldı.Yaşlılar kırılacak, gençler ve çocuklar bundan etkilenmeyecekti. Fakat işin şimdiki boyutlara geleceği sanılmıyordu. Bu işte bir gariplik var gibiydi. Evde yapılan hesaplar çarşıya uymadı. Dallandı budaklandı, plan dışına taşdı. Virüs herkesi kapsama alanına aldı. Doktorlar dahil pek çok insan bu koranadan korkar hale geldi. 
 
BİZ UYUYORUZ, ONLAR UYUTTUK SANIYORLAR.
Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü salgınından bu yana beş aylık bir zaman geçti. O gün bugün, çoğu yaşlı pek çok insanın yaşamı yitti...Dünya genelinde  korona virüslü pozitif vaka sayısı hudutları aştı. Yetkililer nasıl önlem alacaklarını şaştı... Yeni dünya düzeninin ayak sesleri bu şekil yakınımıza yaklaştı.
 
Tabi ki de tüm bunlar yüce Allah'ın izniyle gerçekleşti. Şüphesiz biliyoruz ki Rabbimiz Allah'ın izni olmadan yaprak bile kımıldamaz. Mülkün sahibi Allah'tır. Allah mülkünde kullarını dilediklerini yapmaları konusunda özgür bırakmıştır.  Kulu iyi ya da kötü bir şey ister, yüce Allah ol der, olur. Şu iyi bilinmelidir ki Yüce Allah'ımız sonsuz merhamet sahibidir, kullarına asla zulmetmez.
"Şüphesiz Allah, insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler."Yûnus Suresi 44. Ayet... 
 
Özellikle habibi, sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed Mustafa'nın (sallallahu aleyhi ve sellem)ümmetine yıkıcı bir zarar vermez yüce yaradan'ımız.
Bunu nerden mi biliyoruz. Biricik kitabımız Kur'an-ımızdan okursanız bilirsiniz... Rabbimiz Allah'ımız habibi hatrına ümmetine azap eziyet etmeyeceğini buyuruyor. Hatta kendisine inanmayan kullarının tövbe etmeleri halinde bağışlanacağını ayetle müjdeliyor.
Sen onların aralarında bulunduğun müddetçe Allah onları azaba uğratmaz; eğer onlar istiğfar/tevbe ederlerse Allah bu takdirde de onlara azap etmez.” (Enfal, 8/33) 
Şüphesiz Allah doğruyu söyledi...
Rabbimiz Allah asla vadinden dönmez. Dolayısıyla bu müsibet dünyalık hırsları olanların ürettiği bir beladır, kendi ayaklarına da dolanmıştır.
 
Bir hakikat daha: Rabbimiz Allah'ımız zaten yüzleri yere dönük, bir ayakları çukurda olan yaşlılara yönelik niçin böyle virüs göndersin? Dilediğinde yaşı 65 üzeri kullarını her an bir sebeple yanına alıverir. Ölüm için bir tökezleme bile yeter. Ölüm her an ensemizde ve ölme riskimiz her yaşta % 100 dür.
 
Mealini verdiğimiz ayette de ifade edildiği üzere, Allah insanlara hiç zulmetmez, fakat insanlar hür iradeleriyle kendilerine zulmederler. Kendi elleriyle yaptıklarıyla...
 
Evet. Biz inananlar şüphesiz biliyoruz ki Rabbimiz Allah kullarına asla zulmetmez! Kullar kendi azgınlıkları nedeniyle, kendi elleriyle bir musibete bulaştıklarında da, yüce Allah kulları arasında yaşlı- genç diye ayırım yapmaz, kurunun yanında yaş da yanar misali toplu helaklar yapar.
 
Yüce Allah muhafaza buyursun... Şayet bu musibet yarın bir gün hepten yayılırsa, tedaviye yönelik ilaç ve doktor bulunmazsa, herkes bir yerlere kapanırsa ne yapılabilir? Onun çareleri üzerine kafa yorulmalıdır, sorunun çözümüne odaklanmalıdır. Tabi ki bu musibetin ortadan kalkması için dilimiz duadan uzak durmamalıdır.
 
Yüce Allah ol dedi mi, biz acizlerce olamaz sanılanlar olur. Akan sular bile kurur. Sebepler hasıl eder Mevlamız her şeyde denge kurulur.
 
Tüm Hastalıkların üzerimizden uzaklaşması için dualarda buluşalım. Dua Mümin'in silahıdır, her koşulda bu silaha sarılmaktan geri durmamalıdır. Yadsı ezanından sonra camillerde, minarelerden semaya yükselecek dualar başlatılacak denildi. Duyunca, durumu beğendim. Ama çevremdeki hiç bir cami minaresinden bir tek yakarış nidası duymadım. Hocalar samimi dualarını banda alsalar, kaydı hergün minarelerden duyursalar. Dinleyenlerin maneviyatlarını yükseltseler çok anlamlı olur diye düşünmekteyim. Her şeyin hayırlısını dilemekteyim. Herkes bir kere gelme şansı bulduğu bu dünyada doya doya yaşasın. Sağlıklı günlere erişmek temennisiyle...
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..