Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

Yaşlıların kutsallarına kurban edilen gençler!

Yaşlıların kutsallarına kurban edilen gençler!
 

pus


Yaşlıların; bencilliğe, vurdum duymazlığa, aymazlığa düştüğü bir ülkede gençler ölüme düşer. Çünkü onlar için gençleri ölüme göndermek kolaydır, hem de çok kolay yeterki kutsal bir gerekçeleri olsun. Bir ülkenin kahır çoğunluğunu oluşturan halk yığınlarının çocuklarını sorumsuzca bir şekilde savaşa sürmek onlar için olması gereken sair şeylerden başka birşey değildir. Çünkü bu bencilliğin, bu saltanatın bu safahatın bedelini ödemesi gereken birileri vardır. Çünkü kendi çocukları hariç, kendi kutsalları adına kurban edilmesi gereken kör talih sahipleri vardır. Bu kör talihin sahibi çocukların anneleri, babaları kutsallık körlüğüne karşı gözlerini açıp haykırmadığı sürece çocukları kurban olmaya devam edecektir.

Yaşlıların kutsalları vardır ve o kutsallar hep kurban isterler onlardan, onlarda kendi kutsallarını başkalarının çocuklarının kanı ile beslerler. Oysa gençlerinde kendi kutsalları vardır sevda gibi, aşk gibi sıcak bir yaz gecesinde sevgiliyle öpüşmenin serin düşü gibi. Fakat gençlerin kutsalları, yaşlıların kutsallarına kurban edilir. Yaşlılar kendi kutsallarıyla kutsarlar gençleri. Kendi kutsallarının maskelerini geçirip gençlerin kafasına ölüme gönderirler onları. Yaşlılar kendi kutsalları için dövüşmeye asla cesaret edemezler. Kendi kutsallarını kendileri besleyemezler, kendi kutsallarını kendileri koruyamazlar ve böylece kendi aklı başındalık kutsallarına gençlerin deli kanlarını kurban ederler.

Yaşlılar kendi kutsallarıyla kutsarlar gençleri; dil,din, ırk  gibi, oysa gençlerinde kutsalları vardır; yaşamak, dokunmak, hissetmek, sevmek ve gerektiğinde bu kutsallar için kutsal bir şekilde ölmek gibi.....(m.ali şirin tarih öğrt)

 

 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..