Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşlılığı kabul etmek ya da kabul etmemeye direnmek

Yaşlılığı kabul etmek ya da kabul etmemeye direnmek
 

Şu yaşlanmadan yaşlananlar, zaten beli bükülmüş, beyni örümcekli, yemiş/içmiş/s…mış, üç gün sonra ölecek, abuzittinin ihtiyarları başımıza bela! Neymiş, insan yaşlandıysa kabul etmeliymiş. Tamam, kabul edelim Allah’ın cühelası da insan kaç yaşında yaşlanır? Bütün Türkiye duysun, bunları konuşmaya başladığımızda 50 ile 60 arasındayız ha. Dede olmuş, olabilir; insan 40 yaşında da dede oluyor. Çocuklarını evlendirmiş. Artık şunun şurasında ne kalmış ki. İlahi emri beklemeliymiş. Bence çok bile beklemişsin,40 yaşında ölmeliydin! Allahım Allahım!

Artık bundan sonra insan kenara çekilmeliymiş. Bir tas çorbasını içip oturmalıymış. Allah dert vermesinmiş falan. Dinlerken kusasım geliyor. Biliyor musunuz, bu konuşmalar geçiyor ya herkes bu cahil adamı destekliyor ve 50 yaşın aslında orta yaş olması gerektiğini söyleyen ben salak durumuna düşüyorum. İleri görüşlü bir tane ihtiyara rastlamadım. Ağızlarından çıkan “Allah sağlık versin, hayırlı ölüm, ömür dediğin geldi geçti işte” Adam 60 yaşında, bunları konuşuyor.

Ve bu adam belki 90’ında ölecek. 30 yıl önceden mezarını kazmaya başlamış. Acı olan, bu adamların sayısı çok ve toplum da bunları haklı görüyor. Bizim gibiler bu direnme yüzünden alay konusu oluyor. Oysa biz haklıyız. Sağlıklı yaşayanlar 90’a kadar gidiyor. 30 yıl önceden bu yaşlılık muhabbetlerine ne gerek var.

İhtiyarlarla konuşulmuyor. Gençlerle de konuşulmuyor; onlarda da aynı cehalet var. Biz yaşlansak nolur, 50 yaşında ihtiyar olsak nolur. Derdimiz toplumun bu yanlışını düzeltmek. 30 yılda neler yapılmaz ya. 40 yaşında torunlarını kucağına almış “Dedeniz sizin pi… nizi yesin!”  Allah uzun ömürler versin de 90’ında ölürsen 50 yıl kucağında torun mu gezdireceksin. İnsan ömrünün 50 yılı dede olarak geçer mi?

Yaşlanmaya direnilmez elbette. Günü gelince hepimiz bir bir düşeceğiz aşağı. Ama 60’ından başlayarak yaşlılık periyoduna girmek ne kadar doğru. Yaşlı (ihtiyar) demek artık bir şey yapamamak demek. Yaşlandım işim bitti diyorsun gözlerin fildir fildir etrafı süzüyorsun. 60 yaşından sonra insanın yapabileceği bir şey kalmamışsa 30 yıl ensemizi kaşıyarak mı geçecek? Böyle konuşan kimseleri cahil deyip dinlemeden uzaklaşıyorum.

 

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..