Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaşlılığı Karşılama Sanatı

Anti-aging “Yaşlılığa Karşı” olarak tercüme edilebilir. Tüm Dünya'da Anti-aging uygulamaları multidisipliner bir yaklaşımla koruyucu hekimliğin önemli bir parçası haline gelmiştir. Anti-aging uygulamalarda amaç cilt dokusunu ve bağ doku yapıtaşlarını yenilemek, hormonal dengesizlikleri erkek ve kadında ayrı ayrı ele alarak yeniden düzenlemek, cinsel gücü ve sağlığı güçlendirmek, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken önlem alabilmeyi sağlama stratejileri oluşturmaktır. Anti-aging uygulamalarda hedef, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıkları önlemek, güç ve fonksiyon kaybını engellemek ve daha uzun süre sağlıklı, genç, pırıl pırıl kalmayı sağlamaktır.

Bu bilimsel çalışmalara göre yaşlanmaya neden olan iç ve dış etmenler şunlardır: serbest radikallerin ortaya çıkması, glikasyon yani glikoza maruziyetin artması, hormonların azalması, sağlıksız ve hareketsiz yaşam, sigara, stres, uykusuzluk sık alkol maruziyeti, sağlıksız beslenme. Buna karşı vücudun geliştirdiği savunma mekanizmaları ise şöyledir: Apoptozis, DNA onarımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, bizim desteklerimiz ise güneşten koruyucular, topikal kişiye özel antioksidan kremler, egzersiz, iyi ve kaliteli yaşam koşulları, diyet, sağlıklı yaşam, Anti-aging vitamin mineral gibi suplement ve besin destekleridir.

Yaşlanmayı geciktirmek multidisipliner holistik bir yaklaşımla mümkün olabiliyor ve 20'li yaşlardan itibaren bakım başlamalıdır.

Serbest radikallere karşı: Kişiye özel E vitamini, C vitamini resveratrol gibi antioksidanlar, Dna koruyucu AC11 gibi, güneşten korunmak için Eğreti otu, C vit, yeşilçay gibi suplementler, spor, şekerden uzak durmak gibi daha sayamadığım sayfalarca önlemler alınabilir.

Hücre döngüsü ve hücresel savunma mekanizmaları uyku düzeni ile birebir ilişkili; cildin tonusu dahi uykusuz bir gecenin ardından yarıyarıya gerileyebiliyor. Şeker kollajen ve elastik lifler için toksik özellik gösteriyor. Lifleri sertleştiriyor ve şekilsizleştiriyor. Bu da sıkı parlak görünümü gevşek ve dalgalı bir deri görünümüne sokuyor.

Cildin ihtiyacı olan güneşten koruma, deri hücre döngüsü aktifleyiciler, doğal büyüme faktörlerinin sağlıklı ve aktif döngüsünü artırarak, kollajen üretimini arttıran  kök hücre benzeri etkisiyle ve antioksidan özelliği ile bir kaç etkiyi birarada sunabilen bir   yapılandırıcı krem kullanılması derinin doğal savunma mekanizmalarının işleyişini kusursuzlaştıracaktır.

Bu önlemlerin yetersiz geldiği yada hızlandırılmasını istediğimiz durumlarda biz dermatologlar q switch lazerler ile, biyomodülasyon yapan düşük doz güçlendirici lazerler ile mikro iğneleme yöntemleri ile mezoterapi yöntemleri ile kişinin ihtiyacına özel konfigürasyonlar ile sıklıkla devreye girmek durumunda kalabilmekte ve yaşlanma sürecimizi yavaşlatıp daha sağlıklı hale getirecek önlemler alabilmekteyiz. 

 
Toplam blog
: 8
: 142
Kayıt tarihi
: 10.04.15
 
 

1977 doğumlu Dr Ömür Tekeli 1994 yılında Özel Adana Fen lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversites..