Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Yaşlılığın da mutlu yönleri vardır.

Yaşlılığın da mutlu yönleri vardır.
 

Aşkın yaşı yoktur


Her mevsimin güzel bir yanı olduğu gibi yaşlılığında güzel ve mutlu yanları vardır. Yaşlı olmak bir yerde olgun olmaktır, hayatı daha iyi dünüyle geleceğiyle daha iyi anlamaktır. Geleceğe ışık ve bir pencere açmaktır. Basında yaşları 90’lara ermiş bazı kişilerle ilgili haberleri okuyunca insan bir yerde mutluluk ve sevinç duyuyor. Demek ki yaşlı olmanın da ilerde güzel yönleri vardır diye düşünüyor insan. İşte elimdeki gazetenden yaşları doksanlara ermiş ve daha fazla yaşlı olan iki insanla ilgili iki haberi burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve özellikle bu haberi 90’lara gelmiş yaşlı babalarla ve annelerle paylaşmak istiyorum.

1- 90’lık dede, 88 kilo ile rekortmen.  İsveç’in Göteborg şehrinde yaşayan 90 yaşındaki Göte Lindblad, Yaş Günü’nde 88 kilo ağırlık kaldırarak dünya rekoru kırdı. Günde 3 defa ağırlık antrenmanı yaptığını söyleyen süper ihtiyar Lindblad, şekerli, hamurlu ve tuzlu yiyeceklerden kaçındığını, uzak kaldığını, belirten güçlü ihtiyar, meyve, sebze türünde yiyecekler tüketerek formunu koruduğunu söyledi. İsveç Prensi Dainial, Lindblad’ın antrenmanını bir süre izledikten sonra kendisini tebrik ettiklerini günlük medyadan öğreniyoruz. ( 17.10.2013 )

2- Gelin 99, Damat 103 yaşında:

Bu da yaşlılarla ilgili ikinci bir haberimiz. Gelin 99, damat genç ihtiyar 103 yaşında evleniyorlar. Hani derler ya aşkının yaşı yoktur diye. Kim demişse doğru sunu ifade etmişler. Aldığımız haberi aynen sunuyorum:  

Paraguaylı bir çift, 80 yıl sonra birlikte yaşardıktan sonra evlenmeye krar verdi. 103 yaşındaki damat Jose Manuel Riellala ile 99 yaşandaki gelin Martina Lopez, rahip önünde “evlilik yemini” ettiler. Çiftin 8 çocuğu. 50 torunu, 35 torun çocuğu var. Ve 20 de torunlarının torunu vr. Santa Rosa Kasabasında evlenen çiftin nikâhını kıyan rahip, kiristian Rivera,”bugüne kadar evlendirdiğim en yaşlı çift” diyerek yerel medyaya bilgi verdi. Bu hafta başı kıyılan nikâhta gelin Martina Lopez gelinlik giydi, Damat Jose Manuel Riella ise törene tekerlekli sandalye ile geldi. Nikâh sonrası yeni çift aile üyeleriyle kameraya karşı poz verip memnun ve mutlu olduklarını söylediler. ( 1 ) 

Bunlardan başka geçenlerde 70 lık bir kadınında Türkiye’de bir resim atölyesine devam ettiğini ve yağlı boya resimler yaptığını yine bizim basından ve TV’lerden öğrendim. Yine maratona katılan yaşlı dedeler ve uçak kullanan yaşlı ninelerden de buna benzer haberler öğreniyoruz…

------------------------------------------------------

1- Medyadan alıntı.  SKROPPEL DHA. 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..