Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '11

 
Kategori
Anılar
 

Yaşlılık belirtileri ve bir anı

Yaşlılık belirtileri ve bir anı
 

yaşlılık


Yaşlılığın en belirgin özelliği, unutkanlık, beden ve psikolojide değişme, kemik erimeleri, saçların beyazlanması, gözlerin iyi görmemesi, halsizlik, fersizlik, uykusuzluk, algı yanılması, reflekslerde zayıflama vs. Yaşlıların bir çoğu yaşladıklarını kabullenemezler.

Sizlere yaşlıların unutkanlığı hakkındaki bir anımı anlatacağım : Lise 2. sınıftayım, yaşlı babaannem, halamla birlikte dedemden kalan emekli aylğını alıp eve geldiler. Halam parayı kendisine vermesini ve saklayacağını söylediyse de, babannem illa ben saklayacağım diye tutturdu, neticede dediğini yaptı.

Parayı evde çalışan kadın çalar diye, bahçe duvarındaki bir kovuğun içine koymuş ve kovuğun ağzına bir taş yerleştirmiş. Karşı apartmanın penceresinden 9-10 yaşlarında bir çocuk görmüş, babannem eve girince gizlice gelip o kovuktan paraları almış. Bir kaç saat sonra babaannem evin içinde dört dönüyor, paraları arıyor. Bir yandan da ellerini dizlerine vurup "praları kadın çaldı " diye ağlıyor. Biraz sonra kapı çalındı, karşı komşu yanında oğlu, paralarla  geldi. Olayı anlattı: Çocuğun elinde paraları görünce: Bu paraları nereden aldın diye sıkıştırmış. Çocukta olanları anlatmış. Kadıncağız çok mahçup olmuş, özür üstüne özür diledi, çocuğuna da özür diletti.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..