Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
Edebiyat
 

Yastıkaltı hikâyesi: Her başarının bir mazisi vardır!

Yastıkaltı hikâyesi: Her başarının bir mazisi vardır!
 

Bir sihirbaz, sultanın huzurunda kabiliyetlerini sergiliyor, sultanın ve seyircilerin hayranlığını kazanıyormuş. Sultan da bu numaralar karşısında şaşkınlık ve hayranlık içerisinde bağırmış, "Allah’ım bana yardımcı ol, nasıl bir mucize, nasıl bir cinlik!"

Fakat vezir söyledikleriyle sultanın düşüncelerini bölmüş, "Sultanım, hiçbir usta gökyüzünden zembille inmez. Sihirbazın sanatı onun çalışkanlık ve pratiğinin sonucudur."

Sultan vezire kızmış. Vezirin kendisinden farklı görüş söylemesi sultanın huzurunu kaçırmış. Veziri hor görerek ona bağırmış, "Seni nankör adam. Bu kadar yapılan numaraların nasıl çalışmayla, pratikle elde edildiğini iddia edebilirsin. Yeteneğin ya vardır ya yoktur. Senin zaten beraberinde zindana götüreceğin hiçbir yeteneğin yok. Orada benim sözlerimi düşünmeye bol bol vaktin olacak. Ama orada yalnız olmayacaksın, kendi türünden bir hücre arkadaşın olacak. Bir danayla beraber zindanda kalacaksın."

Muhafızlar veziri hücresine götürmüş. Vezir birinci günden başlayarak danayı kaldırıp zindanın kulesinin merdivenlerini çıkmaya başlamış. Bunu her gün yapmış. Aradan aylar geçmiş. Dana büyüyüp güçlü bir öküz olmuş ve her gün alıştırma yapmaktan dolayı vezirin de gücü artmış.

Bir gün sultanın aklına zindana attırdığı veziri gelmiş. Gidip veziri görmek istemiş ve gördükleri karşısında şaşırmış ve haykırmış, "Allahım bana yardımcı ol, nasıl bir mucize, nasıl bir cinlik!"

Öküzü kollarında taşıyan vezir daha önce söylediği sözlerle cevap vermiş: "Sultanım, hiçbir usta gökyüzünden zembille inmez. Bağışlayıcılığınız ile bana bu hayvanı verdiniz. Gücüm, çalışkanlığımın ve çalışmalarımın sonucudur."

Her başarı, uzun, zorlu ve sabır gerektiren bir çalışmanın sonucudur.

Bunun dışında başarı olarak gösterilen değerler, "köşe dönmece", "kapıp kaçmaca" ve diğer bir çok adla anılan, çalışmayaı ve sabrın gücünü küçümseyen örneklerdir.

Hiç kimse başarıya, hedefe oturarak ulaşamaz.

Hedefiniz için çok çalışmanız, sabretmeniz, yılmamanız, sürekli gelişmeniz gerekir.

Ancak o zaman attığınız her adım sizi hedefinize biraz daha yaklaştırır.

Ancak o zaman hedefiniz bir nefeslik daha yaklaşır.

Bu yolda cesaretle, azimle yürüyenler kazanır.

Mustafa Kemal Atatürk dedi ki: "Her hareketin maksada uygunluğu, her türlü durum ve koşullarda maksadı açık surette görebilmeye bağlıdır."

Çünkü hedef ve amaç, hayatınıza anlam katar, hayatı görebilmenizi sağlar.

Hedefi gözden kaçırdığınız anda, engelleri görmeye başlarsınız.

Azimle, sabırla, adım adım gidilen bu yoldan sapmayanlar başarıya ulaşanlardır.

Her başarının azim dolu bir mazisi vardır çünkü!

 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..