Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '12

 
Kategori
Seçim
 

Yatağa girmeden sevişmek işte böyle olur

Yatağa girmeden sevişmek işte böyle olur
 

PARÇA PİNÇİK YENİMAHALLE


ÇOK ÇOK İNCE HESAPLAR

Bir geceyarısı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in önergesiyle TBMM’de yasalaşan bir öneriyle İstanbul ve Ankara’da bazı ilçelerin sınırları değişti. Biz, bildiğimiz için ankaraya bakalım.

Yenimahalle İlçesine dahil olan Eskişehir Yolu’nun güney kısmı, Çankaya ve Etimesgut ilçelerimize bağlandı. Ümitköy, Korukent, Konutkent, Yaşamkent semtleri Çankaya’ya; Alacaatlı, Dodurga, Fevziye, Ballıkuyumcu, Şehitali, Aşağı ve Yukarı Yurtçu mahalleleri de Etimesgut ilçesine bağlandı.

2009 yerel seçim sonuçlarına göre; CHP % 40, AKP % 35, MHP % 21, 2011 Genel Seçim sonuçlarına göre ise CHP % 41, AKP % 40, MHP ise % 15 civarında oy almıştı. Ankara’da Çankaya’dan sonra CHP’nin en güçlü olduğu ilçe Yenimahalle’dir.

Yenimahalle; Merkez, Batıkent ve Ümitköy olmak üzere üç bölgeden oluşuyor. Merkezde AKP’nin, Ümitköy’de CHP’nin oyları çok yüksek. Batıkent ise dengeli dağılıyor. Bu tasarı ile Ümitköy Çankaya’ya bağlanarak Yenimahalle AKP’nin rahat kazanabileceği bir ilçe durumuna gelmiş oluyor. Çankaya’yı kazanma imkanı görmeyen AKP, Ümitköy’ü Çankaya’ya aktararak Yenimahalle’yi garantiye alıyor.

Bu düzenlemenin diğer önemli yanı ise Ankara’nın gelişme koridorunda bulunan,  yakın gelecekte yapılaşmanın olacağı bölgelerinin Etimesgut’a bağlanmış olması. Alacaatlı, Dodurga, Şehitali, Ballıkuyumcu, Fevziye, Aşağı ve Yukarı Yurtçu arazileri, emlak piyasasının en hareketli olduğu bölgelerdir. Peki AKP Belediyesi, MHP’de bulunan Etimesgut’a buraları neden bağlamış olabilir?

2009’da, Belediyeyi AKP’ye kaptırmamak için MHP adayını destekleyen Eryaman bölgesi CHP’li seçmenlerin oyu sayesinde kılpayı MHP’nin kazandığı Etimesgut % 30 CHP, % 48 AKP ve % 17 MHP’nin oy aldığı 2011 seçim sonuçlarına göre AKP’ye yeniden geçme olasılığı en yüksek ilçelerden birisi olarak görülse de, AKP ve MHP döneminde toplam 100 kadar belediye personelinin bir sürü ağır suçlamayla tutuklanıp hapislere düşmesi ve hala yargılanmalarının devam etmesi sonucunda Etimesgut genelinde bu iki partinin şansı oldukça azalmıştır. Yolsuzluklara bulaşmayan CHP en favori durumdadır. CHP geçen seçimlerde yaptığı gibi kaliteli bir aday çıkaramama hatasını yapmadığı an, ilk seçimde belediye başkanlığını çok rahat olarak alabilecektır.

Bu düzenleme ile daha önce Yenimahalle’ye bağlı oldukları için bu tür yolsuzluklardan haberi olmayan ve bundan önceki seçimlerde ezici bir çoğunlukla AKP’ye oy vermiş olan yukarıda adı verilen bölgelerin Etimesgut’a katılmasının en büyük nedenlerinden biri ilçede AKP’ye oy vereceklerin sayısını yükseltebilmek, böylece ilçe belediyesini ele geçirebilmektir.

Sözün özü; bu manevra ile zaten normal koşullarda kazanamayacakları Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinden Çankaya’dan vazgeçilerek Yenimahalle ve Etimesgut’u garantileyebilmek çabasından başka bir şey değildir.     

 
Toplam blog
: 65
: 1039
Kayıt tarihi
: 26.11.11
 
 

Yüksek nükleer fizikçi ( İ.T.Ü.) En son Ankarada bir devlet üniversitesinde BİLGİSAYAR dersin..