Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '18

 
Kategori
Kitap
 

Yatağımdaki Yabancı - Sinan Akyüz

Yatağımdaki Yabancı - Sinan Akyüz
 

Yine bir Sinan Akyüz kitabının sizlerle buluşturmak için heyecan ile yazıyorum. Daha önce İki Kişilik Yalnızlık kitabını okuduğum da mutlaka devamının olması gerektiğini düşünüp kendimi Yatağımdaki Yabancı’yı okurken buldum. Yine muhteşem bir sürükleyicilik, eşsiz bir aşk ve kayboluş hikayesi... Sinan Akyüz ve kaybolan bir evlilik hikayesi ile şahane dersler çıkarabileceğiniz bu kitap hakkında çok renk vermeden özetini paylaşmak istiyorum.

5 yıllık evli bir çiftin, adamın işi sebebi ile ve geç gelmesinden dolayı önce biraz tatlı gerginlik ve sonrasında sıcacık bir yakınlaşma ile devam eden gece... Adamın eve gelirken aldığı filmler arasında kadının en sevdiği yönetmenin de filmi vardır. Konusu da oldukça dikkat çekicidir ve izlemek için sabırsızlanırlar. Ve tam da o an hayatlarının en derin kapısını açmak için anahtarı çevirirler. Filmin konusu; evli bir çiftin gecelerini birbirlerinden sakladıkları sırlarını itiraf etmeleri üzerinedir, tek fark filmdeki itirafların ana konusu fantazi ve dahili düşüncelerdir.

Film bittikten sonra 5 yıllık evliliklerini göz ardı ederek onlarda bu geceyi, sabah güneş doğana kadar bu oyunu oynarak geçirmeye karar verirler. Başladıklarında güneş doğana kadar duyacaklarının onları ne denli hırpalayacağını bilemezler. Her şey ilk sırlarla yerle bir olmaya başlar ve kendini asla durduramazlar. Çünkü artık onlar 5 yıldır evli olan ve birbirlerini tanıdıklarına inanan bir çift değildir. İlk sır adamın anlattığı ve kadının belki de kadın olarak duyabileceği en acı sır gibi görünse de peşinden kadının anlattığı sırla da adam aynı duyguları yaşar. Sizler de okurken öyle hissedeceksiniz ama devam eden sırlar inanının ilk sırları unutturacak kadar derin ve acıdır.

5 yıllık evlilik, yatakta geçen karlı ve soğuk bir gece, üşüyen ama sarılamayan bir çift, gözyaşı, şiddet, korku ve alkol... Artık unutmak isteselerde imkansızdır, uyumak isteseler de mümkün olmayacaktır. Bütün gece sırların, dürüstlük girdabına kapılması ile geçecek ve sonunda kalan tek bir sır ile her şey her ikisi içinde ayrı ayrı yeni hayatlar başlatacaktır.

Sinan Akyüz’ün gerçek olabilecek derece de konu edindiği diğer eşsiz romanları gibi Yatağımdaki Yabancı da sizleri kitabın içinde kaybolmaya sürükleyecektir. Dürüstlük her zaman gerekli midir, herkes bu denli şeffaf olabilir mi, dürüst olduğu için kazanan insanlar var mıdır ve en önemlisi bizim evli çiftimize ne olacaktır? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız ve mutlaka etmelisiniz, o zaman bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..