Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Yatak odasında mutlu olanlar " Mutludur"

Yatak odasında mutlu olanlar " Mutludur"
 

Yurdumun sevgi dolu insanlarından pek azı, bu mutluluğa erişebiliyor. En büyük nedense; sevdikleriyle değil ailelerinin istediğiyle evlenmeleri... Hala bu devirde bile aileler, çocuklarının evleneceği kişiyi seçmelerinde onları özgür bırakmıyor. Bu, ya cebren ya da psikolojik baskıyla engelleniyor.

Halbuki her insanın bir ömür geçirmeye hazırlandığı eşini, tamamiyle kendi isteğiyle seçmesi kadar doğal ne olabilir ki?

Anne ve babalar pek de farkında olmadan, o çok değerli varlıkları olan çocuklarının mutlu olmalarını engelledikleri gibi hayatlarının cehenneme dönmesine de neden oluyorlar.

Eğer bir de başkasına duyulan bir sevgi varsa ve onu bırakıp sevmediği, ilgi duymadığı bir kişiyle evlendirilirse...İşte o zaman yalnız onun değil evlendiği kişinin de mutluluk hayalleri kaybolup gidiyor.

"Nikahta keramet vardır" sözüne nedense hala itibar ediliyor. Ama o kerameti bulmak kaç kişiye nasip olmuş ? Bunu tesbit etmek çok zor.

Gençlerin sevip saydıkları ailelerine, bu konuda karşı çıkmaları pek netice vermiyor. Peki yok mu? Muhakkak var ama bu seferde arada kırgınlıklar oluşup mutlulukları yine gölgeleniyor.

Zaman içinde bazı çiftler birbirine uyum sağlasa bile aralarında sevgi oluşması çok seyrek gerçekleşiyor. Karı kocanın birlikte olması da bir o kadar "tatsız- tuzsuz" diyebileceğimiz, ihtiyaç kaynaklı ve ödevlerini yerine getirmek şeklinde devam edip gidiyor.

Halbuki ne güzeldir sevdiğin insana dokunmak ve ondan sevgiyle karşılığını almak...
Yatak odasında mutlu olanlar...Mutludur !

Hem bedensel hem de duygusal tatmine ulaşan insanlar, çevrelerine de mutluluk aşılarlar. Hoşgörülü ve empati yapabilme yetenekleri fazladır. İşlerinde mutlu ve verimlidirler. Sosyal hayatları renklidir. Mutlu çocuklar yetiştirirler. Ama bu mutluluğa eremeyen kişiler; agresif, iş hayatında verimsiz ve sosyal hayatlarında devamlı bir arayış içinde oluyorlar. Bunu yapamayanlar ise ; ya içine kapanık ya da toplum içinde sevilmeyen kişiler olarak yerini alıyor.

Bir insanın aile hayatı çok önemlidir.Eşi ile saygı ve sevgi köprüsü kuranlar ,cinsel yaşamları sorunsuz olanlar, dünyanın en mutlu insanlardır. Bırakın çocuklarımız mutlu olsun. Eğer kendi seçimlerinden dolayı mutsuz olurlarsa, bununla başa çıkmaları genelde daha kolaydır

Ebeveyn olarak tabii ki onlara nasihatlerimiz olacaktır ama kabul etmeleri için zorlamak çok yanlış geliyor bana. <ımg height="10" src="http://www.gazeteport.com.tr/stellent/fragments/gp_assets/images/misc/spacer.gif" width="10">




 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..