Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Spor
 

Yatakta harekete geç

Yatakta harekete geç
 

Yataktan henüz kalkmadan önce kan akışını hızlandırmak ve basıncını dengelemek, eklemlere yağını göndermek, beyin ile uzuvların arasında sinirsel ağı harekete geçirmek, hormonlarının salınımına pozitif etkide bulunmak, zihnini dalgasız bir deniz haline getirmek mümkün mü?

Kedi, köpek, kaplan, leopar gibi hayvanların ve bebek iken bizlerin doğal bir hareketidir esneme ve her hangi bir öğretiye gerek duymadan yapmaya devam ederiz, ta ki durağanlığı alışkanlık haline getirinceye kadar. Sakatlık yaşayanlarımızın yakından bildiği ağrıların nedeni de aslında doğamızın dışında olma ısrarımızdır.

Sabah uyandığında kasların, eklemlerin sanki kas gevşetici almış gibidir. Yaklaşık 8 saatlik yarı ölü vücudunu zıplayarak kaldırmaya çalışman, ani bir kasılma ve kas spazmı ile sonuçlanabileceği gibi uzun yıllar düzgün bir postur ile yaşayamamış isen, en zayıf yerinden vücudu inciteceğin anlamına gelebilir. Yalnızca zıplamak değil; ani, bilinmedik bir boyun ya da bel hareketi de gününe acı katabilir. Burada paylaşacaklarımız, kolay esneme formları ile gününe neşe katmak ve vücudunun farkındalığını artırıp özüne dönmesini sağlamaktır. Yatakta harekete geç yazı dizisini uygularken dikkat etmen gereken birkaç anahtar nokta var: Öncelikle, her var olanın farklı olduğunu biliyoruz, o yüzden her hangi bir sağlık sorunu olmadığını düşündüğüm bir kişiye göre formları belirledik. Germe esnasında vücuduna zarar verme riskini önlemek için tüm hareketleri çok ağır ve hissederek yapmalısın. Buradaki hedefimiz kendi doğal gerginliğimizi keşfetmek olacak.

Mustafa Çilek

mustafacilek.com

mustafacilek@intelligencefitness.com

Intelligence Fitness (IF)

 
Toplam blog
: 5
: 1014
Kayıt tarihi
: 16.07.07
 
 

25 Nisan 1972 saat 22.00 Şişli Etfal hastahanesinde doğum yaptıran doktorun, üç ay sonra tüberkil..