Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

08 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Yatmadan helalleşin!!!

Evet, ne olur ne olmaz helalleşin siz bence. Yatmadan önce, sabah işe giderken ailenizle, akşam mesai çıkışı arkadaşlarınızla, mahalle bakkalı, komşu, tanıdık, ahbap, akraba, her gün rastladığınız her kim varsa helalleşin. Son görüşünüz olabilir o görüşünüz çünkü ve de helalleşme, vedalaşma fırsatınız bile olamayabilir o şaşkınlık ve telaş içerisinde!

Olay netleşmeden, tam anlamıyla bilmeden nedenleri, niçinleri yorum yapmayı pek sevmem, lakin bu işte bir tuhaflık var gördüğüm kadarıyla, açıklanmazlığı, her birinin havada kalışı, netleşmeyişiyle bir tuhaflık var. Ahkâm kesmeyi, sorgulayıp yargılamayı da çok sevmem hemen başında olayın. Allah’la ilgili olanlarda sorgu ve yargıyı Allaha, dünyayla ilgili olanlarda da yargıya bırakır gözlemlerim bir müddet. Ama bunda pek bir belirlilik yok henüz, nedir asıl neden, neler oluyor, niçinlerin yanıtı nedir hâlâ yok ortada elle tutulurluk. Hoş belli, çok belirgin her şey ve çoğumuz nedenleri de, niyeleri ve niçinleri de biliyoruz pek ala ama gene de resmen açıklansın, sonuçlansın, netleşsin ama elle tutulur olsun, akla yatıp inanılır olsun diye bekledim ama yok, açıklanacağı, netleşeceği de yok.

Susamayacağım daha fazla ve korkmaya başladım ben. Herkes adına, hepimiz adına korkmaya başladım.

İster misiniz sıra blog yazarlarına gelmiş olsun. Biz sıradan, sade vatandaşa da gelmiş olsun? Albümler karıştırılıp tüm kamera kayıtları, düğün, kokteyl, hatta bina giriş kamera kayıtları inceleniyor olsun ve de sabahın köründe, ne olduğumuzu anlamadan götürülüverelim niye ve nereye bilemeyerek!

Bence bu akşam oturup geçmişinizi düşünün tanıdıklarınızı, akraba, komşu albümler, her şeyi gözden geçirin kendinize ait. Olur ya bir Ergenekoncuyla herhangi bir ortamda tesadüfen yan yana gelmiş olabilir, hatta tanıştırılıp bir iki sohbet etmiş de olabilirsiniz ne olduğunu bilmeksizin. Belki akrabalarınızdan biri, bir arkadaşınız, bir komşu, mahalle bakkalınız, hatta bir bina girişinde nezaketen selam verdiğiniz tanımadığınız biri bile olabilir ve de siz selam verdiğiniz için dahi tutuklanabilir, sorgusuz sualsiz, hatta mesnetsiz götürülüp günlerce sorgulanmayı bekleyebilirsiniz!!!

Yakın tarihimizde ne suçsuz tutukluluklar gördük, ne işlenmemiş suçların kabul ettirildiğini ve infazını gördük bizler!!!

Ve de ne masumlar, ne vatanperverler, ne Atatürkçüler gördük!!! Gördük de, sonradan gördüklerimizle de şaşıp şaşıp kaldık!!!

Dedim ya ne olur ne olmaz!

Dünya hali, memleket hali her an her şey olabilir!

Hakkınızı helal ediniz efendim…

Benden yana helal olsun.

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..