Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

30 Ocak '18

 
Kategori
Köpek Eğitimi
 

Yavru Köpeği Eğitmek İçin...

Yavru Köpeği Eğitmek İçin...
 


Hiçbir köpek insanın vereceği ceza ile eğitilmez, yalnızca korku sahibi olur ve bir gün kendini korkmayacak kadar güçlü hissettiğinde, aldığını zannettiğiniz tüm eğitimin boşa gittiğini görürsünüz.

Çok yaygın ve bir o kadar da yanlış bir uygulama olarak köpeklerin eğitimine 4 aylık olduktan sonra başlanması gerektiğine inanılır...

Bu zamana kadar ki süreyi de, köpeğin bir şeyler öğrenmeden yeni evine alışarak geçirmesi gerektiği düşünülür...

Yine yanlış olan bir kanı da, eğitime erken başlanırsa köpeğe zarar verileceği ve sosyalizasyonunun olumsuz etkileneceğidir.

Eğer ki köpek eğitimini, köpeği çeşitli ceza yöntemleriyle belli bir karaktere koşullandırmak olarak düşünüyorsanız, söylenenleri de doğru kabul edebilirsiniz...

Lâkin bütün dünyada yaygın şekilde kabul görmekte olan görüş şudur ki, köpek eğitimi 7 haftalıktan itibaren başlayabilir.

Burada öncelikle kavranması gereken en önemli detay, köpek eğitiminin köpeği cezalandırmak, korkutmak, gazete kâğıdı ile vurmak ya da bir şekilde canını yakmak olmadığını kabul etmek ve hiçbir ceza yönteminin gerçek bir köpek eğitimi olamayacağını anlamaktır.

Ceza yöntemleriyle köpek eğitim almadığı gibi bir de korku sahibi olur, korkudan karakteri bozulur.


Neticede telafisi pek de mümkün olmayan bir hata yapılmış olacaktır.

Yavru bir köpeği eve içgüdüleri kaynaklı bir karakterle alır ve eğitimle güdülerinden kaynaklanan davranışları daha olumlu yönde değiştirmesini isteriz...

Bizimle yaşayacağı hayata uygun ve gelişmiş bir karakterde olmalıdır...

Bunu minik dostumuzun da istemesi, eğitimin en temel noktasıdır...

Bu sebeple ona öğreteceğimiz her şey ödül yöntemine dayanmalı ve köpeğimiz bizim istediğimiz şeyleri yapmaktan mutluluk duymalıdır.

Bu açıdan bakıldığı takdirde köpeğin eğitimi, eve ilk geldiği andan itibaren, yani 6-7 haftalıkken başlıyor zaten.

Bu dönem köpeğinizin size daha az direndiği ve en fazla sahiplendiği dönemdir.

7 haftalıktan itibaren dönemin bu avantajından faydalanmalı ve onu eğitmeye başlamalısınız.


Eğer 4 aylıktan itibaren eğiteceğinizi düşünerek evde karakteri ve davranışları açısından kontrolsüz bırakırsanız, kendi başına hoş olmayan davranışlar ve size karşı direnç geliştirebilir.

Daha sonra bu kötü davranışları düzeltmek ve bu direnci aşmak hayli zor, kimi zaman da imkânsız olabilir.

Bu direnci ortadan kaldırmak ve eğitmek için seçeceğiniz ceza yöntemiyle köpeğinizin karakterine verdiğiniz zararın, düzeltilmesi imkânsız bir huya dönüşmesi ihtimali de önemli bir tehlikedir.

"Ödüllendirmeye dayalı yavru köpek eğitimi yöntemleri" alanında uzman ve eğitim almış köpek eğitimcilerinden, bu konuda yardım alabilirsiniz.

Ödüle dayalı bu yöntemlerle köpeğiniz sizinle aynı evde yaşamayı, size ve çevrenizdeki insanlara ve de eşyalara zarar vermemeyi, yanınızda yürümeyi, sizi dinlemeyi büyük bir keyif alarak öğrenecektir.

Böylece küçük dostunuz eve adım attığı andan itibaren sizinle yaşamaktan mutluluk duyar ve sağlıklı bir karakterle adapte olur.

Eğer isterseniz ilerleyen zamanda alan koruma, insan koruma ve kurtarma gibi diğer ileri eğitimleri de böyle sağlıklı bir karakterin üzerine inşa etmek çok daha kolay ve kalıcı olacaktır. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..