Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necmettin Rıfat Arman

http://blog.milliyet.com.tr/arman

08 Aralık '14

 
Kategori
Siyaset
 

Yavuz Bingöl, arkandayım...

İlgi alanım muhalif medya. İki nedeni var. Birincisi muhalif duruşum, yazan insanın derdinin daha iyiyi yakalamak ve yakalatmak olduğuna inanışım. İkincisi çok basit, muhalif medya çok az olduğu için fazla zaman gerektirmemesi. Haberlere şöyle bir bakıp, köşeleri hızlıca okudunuzmu işiniz bitiyor. Anlayacağınız iş kolay. Kader utansın ne yapayım?..

Havuzdu, yandaştı, candaştı beni ilgilendirmiyor. Onların sesi güçlü çıkıyor gibi ama duyuluyor mu? Başlı başına havuz problemi... Sayılara baktığınızda çok açık görülüyor. Tüm gazetelerin günlük trajı 4,5 milyon. Okuyucu profiline baktığınızda bu trajın 3,5 milyonunu CHP senpatizanı olduğunu belirten insanlar alıyor. 500 bin traj çeşitli partilere mensup insanlar tarafından okunuyor. 300 bini AKP ye oy vermiş. Dedim ya havuz problemi.

Muhalif medya, Yavuz Bingöl'ü hedef tahtası seçerek eleştiriyor. Nedenini anlıyorum ama fazla buluyorum. İnsanlar yaşamları boyunca bir çok düşünce ve eylem içinde bulunabilir. Doğruları ve yanlışları olabilir. Çok doğaldır. Yaş alındıkça deneyim artar, meraklı ise bilgi artar, çalışkansa,okuyorsa,ilgi duyuyorsa düşünceleri gelişir. Sorun, zaman içinde maddi hazları için düşüncesini satar hale gelmemesidir. İşte bu nedenle Yavuz Bingöl'e yönelik eleştrileri fazla buluyorum. Eleştirdikçe önem atfediyorsunuz. Türkçe de güzel bir söz vardır:"Bırak sarhoşu kendi yıkılsın"

Arkasındayım Yavuz Bingöl'ün. Pekala gelecek dönemde milletvekili olabilir. Malum şahsiyete beste yapar, cumhurun seçmediği başbakana sazıyla eşlik eder. Bu günlerde sıkıntı içinde olan babası"parasıda var" diyerek oğlunun davranışlarına anlam veremediğini ortaya koymuş. Sıkıntılı babanın haklı olarak anlayamadığı, daha çok kavramı... Daha çok para, daha çok şöhret, daha çok güç. Hem sayın milletvekili olsa kötü mü olur? Hatta sayın bakan...Kültür bakanı...İlk yapacağı iş ne olur dersiniz? Bazı kurumları kapatmak. Hangi kurumlar olduğunu artık tahmin edersiniz canım...

Yavuz Bingöl aslında gerçeği bizlerden daha önce anladı. Gezi falan boş. Solculuk ayaklarında ancak Fox TV'de iş bulabiliyor. Biat edenler TRT de garanti işlerle ödüllendiriliyor. O da bir değişim geçirerek boşver bu entel dantel ayaklarını güç kimde ise çevir pusulayı o yöne rahat et demiş? Aferin ona...Bu ülkede 20 milyon aleviden söz edilip, başkanı alevi olan bir ana muhalefet partisinin aldığı oy düşünülürse Yavuz Bingöl iyi yapıyorsun, arkandayım.

Benim gücüm olmadığı için arkanda olmam seni ilgilendirmez.

Bunu da biliyorum.

Aldırma. 

 
Toplam blog
: 35
: 289
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Çalışma yaşamım DİSK dergisinde başladı özel..