Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Yavuz Selim ve Osman Gazi Köprülerinin geçiş fiyatı

Yavuz Selim ve Osman Gazi Köprülerinin geçiş fiyatı
 

İnternetten alınmıştır


Egeden, İç anadoludan, Karadenizden İstanbula akan ve İstanbul'un içinde oluşan trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla yapılan; Hızlı tren ve Marmaray geçişi, Körfezdeki Osmangazi Köprüsü ve (İst boğazındaki üçüncü) Yavuz Sultan Selim köprüsü devreye girerken, birinci Avrasya, ikinci Avrasya tünellerinin inşaatları da hızla devam etmektedir.

Yine ulusal ve uluslararası hava trafiği için İstanbulun üçüncü havaalanı yapılmakta ve deniz trafiği için de Kanal istanbul'a başlanmasına gün sayılmaktadır.  

2013 yılından beridir; tamamlanan ve yapılmakta olan sekiz proje ulusal ve uluslararası trafiğini rahatlatıp, kuzey marmarayı ihya ederken önümüzdeki beş yılda ki dönüşümün muhteşem olacağını ön görmemek mümkün değil. 

Trakya, Marmara, Karadeniz, İç anadolu, Ege bölgeleri arasındaki ulaşımı hızlandıracak bu projeleri tasarlayıp gerçekleştirenleri yürekten tebrik etmemek de mümkün değil

ANCAK; Yeni açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçiş ücreti 9.00 TL olacakken körfezdeki Osman Gazi köprüsünden geçişin 90.00 TL olmasının anlaşılması mümkün değildir. En fazla 30 TL olması gerektiğini düşünüyorum veya yüksek fiyatın gerekçeleri detaylarıyla açıklanmalıdır.  

İlgili kurumlar ve Bakanlık yüksek fiyatı yeniden değerlendirmesi gerekir veya vatandaşların protestoyu düşünmeye başlaması gerektiğini öneriyorum. 

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..