Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Astroloji
 

Yay burcunda dolunay

Yay burcunda dolunay
 

Dolunay yay burcunda

9 Haziran 2017 saat 15:09’da 18 derece Yay burcunda bir dolunay gerçekleşecek.

Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Etki aralığı +/-1 haftadır.

Ankara’ya göre çıkarılmış dolunay haritasında Akrep burcu yükselmekte. Genel anlamda Akrep burcu dönüşerek değişimi, yeniden doğuşu, başlangıçları, bitişleri, ölümü ve doğumu simgeler. Akrep burcunun klasik yöneticisi Mars Yengeç burcunda ve haritanın 9. evinde yer alıyor ve modern yöneticisi olan Pluto ise 3. evde bulunmakta.  Ayrıca, bu dolunay Satürn ile sıkı bir etkileşim içinde. Bu bağlamda, diğer insanlarla olan iletişimlerimizde bir takım değişiklikler oluşabilir. Kimi ilişkiler, ister arkadaşlık ister özel ilişkiler olsun, bitebilir ya da yeni ilişkiler hayatımıza girebilir. Ayrıca, dünyaya olan bakış açımızda değişimler de meydana gelebilir. Olaylara ve durumlara daha geniş bir pencereden bakmaya başlayabiliriz. İçsel gelişimimiz hız kazanabilir. Bunun yanı sıra, kişisel geçmişimizde bizi rahatsız eden şeyleri artık ardımızda bırakma zamanının geldiğine işaret ediyor bu dolunay. Gelecek ile ilgili planlarımızı hale yola koymamız da gerekebilir. Bunlara ek olarak, 9. evde yer alan Mars “sınırı aşmış”(out of bounds) durumda. Bir gezegenin kuzey ve güney ekvator düzleminden derece olarak ne kadar yukarıda ve aşağıda olduğunu ölçme durumuna “denklinasyon” denir. Bazen bir gezegen  23 derece 27 dakika sınırını aşar. Ay, Venüs, Mars, Merkür en sık sınırı aşan gezegenlerdir. Jüpiter nadiren sınırı aşar, Güneş, Neptün ve Satürn asla sınırı aşmazlar. Pluto ve Uranüs 23 derece 27 dakika sınırını çok fazla geçemezler ve etkileri kişisel değil kolektiftir. Sınırı aşan gezegenler doğaları bağlamında farklı ve sıra dışı bir durum arz ederler ve öne çıkarlar. Örneğin, haritanızda Ay sınırı aşmış durumdaysa sezgileriniz ve duygu dünyanız epey güçlüdür, empati kurma yeteneğiniz de oldukça yoğundur. Öte yandan, kişiye aşırı duygu değişimleri yaşatabilir.

Mars’ın dolunay haritasında sınırı aşmış olması bize hayatımıza yenilikleri sokmak ve geçmişi ardımızda bırakmak için cesaret ve güven verebilir. Öte yandan, fevri, agresif ve alıngan davranışlara da sebebiyet verebilir.  Gereksiz risklere girmemize de neden olabilir.

Dolunay haritada 2-8 aksında meydana geliyor ve maddi konuları içeren durumları ön plana çıkarıyor.  Yani, maddi kazançlarımız ve kayıplarımızla ilgili durumlar söz konusu. Finansal açıdan kimilerimiz pozitif ve kimilerimiz negatif olarak etkilenebilir. Jüpiter de 11 Haziran’da ileri gitmek üzere durağan konumda. Bütçemizi yeniden bir gözden geçirmekte ve düzenlemekte yarar var. Öte yandan, Jüpiter’in ileri gitmesiyle birlikte kimilerimize yeni kazanç kapıları açılabilir ve işsiz olanlar için de fırsatlar söz konusu olabilir.

Türkiye açısından bakarsak, bu dolunay Türkiye haritasının 6. ve 12. evlerini etkilemekte. Ay ile kavuşumda olan Satürn halkın işçi, memur ve emekçi kısmına dikkat çekiyor. Bu bağlamda,  sendikalar, gönüllü çalışanlar, polis, ordu çalışanları, maden işçileri, çiftçiler, sağlık çalışanları ile ilgili sıkıntılı durumlar meydana gelebilir. Gündemde olan zeytinliklerin imara açılması hususuyla alakalı gelişmeler söz konusu olabilir ve hükümet halkın geniş protestolarıyla yüz yüze gelebilir.

Sağlık bakımından ise,  yluk ve kaba etlerde rahatsızlıklar oluşabilir, bu kısımlarda fistül ve hasarlar ortaya çıkabilir. Spor sakatlıkları yaşanabilir. Binicilik ile uğraşanlar dikkat etmeli, attan düşme ve bunun sonucunda bazı yaralanmalar oluşabilir. Karaciğer ve metabolizma sorunları da yaşanabilir. Ayrıca, eller, kollar,akciğerler, dolaşım bozuklarıyla ilgili olarak damar tıkanıkları ve sinirsel gerginlikler ilgili rahatsızlıklar da oluşabilir.

Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..