Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası
 

Merhaba,

Yayla çorbası Osmanlı Mutfağının nadide çorbalarından biridir. Düğün, davet, hasta ziyareti gibi özel günlerde başı çeken  çorbalardan olduğu için folklorik değeri de büyüktür. Bizim çorbalarımız  genelde daha sulu, az taneli, az sebzeli ve etlidir. Oysa batıda çorbaları  karışık sebzeler, bakliyatlar ve kocaman et parçalarıyla pişirirler. Adeta yemek gibi olur. Bu nedenle de onlarda çorbalar yenir, biz de içilir.:)

Malzemeler: Yoğurt, pirinç, nane, kemik, tereyağı, un, yumurta sarısı, tuz.

Yapılışı: Yarım çay  bardağı pirinç düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır. Bir kaseye alınır. Daha sonra aynı tencerede 4-5 adet kemik iyice yıkandıktan sonra  yaklaşık yarım saat pişirilir. Bir süzgeçten geçirilip soğuması beklenir. Başka bir tencerede 1 yumurtanın sarısı, 3 kaşık yoğurt, 2 kaşık un, 1 kaşık tereyağ, 2 çay kaşığı tuz, çırpma teli ile çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için pirinçlerle ılınan kemik suyu  ile bu karışıma eklenir. Topak olmaması için tahta kaşıkla devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayınca nanesi ve pul biberi eklenir.

Afiyetle içilir.

Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/