Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '06

     
    Kategori
    Restoranlar
     

    Yaz akşamlarında Arasta

    Yaz akşamlarında Arasta
     

    Yaz mevsiminin doğasından olsa gerek, insan kendini mutlu, keyifli hissedebileceği yerlere daha fazla ihtiyaç duyuyor. Yaz gecelerinin en ferah ve neşeli sokaklarından Nevizade’deki Arasta böyle işte. Tek başınıza olduğunuzda dahi yalnız olmadığınız bir mekan.

    Eşle dostla doldurulan, uç uca eklenmiş masaların arasından gözünüze kestirdiğiniz yere doğru ilerlerken, aklınıza iki hafta önce sizin de böyle bir grupla geçirdiğiniz eğlenceli saatler geliyor: “İyi bir geceydi. Bir bahane bulup yine toplanırız.”

    İki katlı mekanda, sohbetinize eşlik eden müzikler, Rock’ın tüm dünya kültüründen beslenen renkliliğini taşıyor kulaklarınıza. Evinizin rahatlığını sunan kırmızı koltuklarında ya da ince bir serinliğin yaz mevsimini çekilir kıldığı terasında bir iki saat geçirenler, dönüp dolaşıp yeniden gelecekler Arasta’ya. Çünkü bana özel bir konfor değil buradaki. Eminim onlar da iyi duygularla ayrıldılar buradan.

    Arasta’da ne yenir ne içilir konusunda tek bir şey söylenebilir: Boğazınızdan geçen her şeyin hakkını veriyorlar. Yaprak ciğer ve mantar sote tercih edebileceğiniz lezzetli seçenekler arasında. Balık tutkunları, Arasta’nın ilgili ve güleryüzlü çalışanlarının o gün ne tavsiye ettiklerini mutlaka sormalı.

    Hepsinden önemlisi, aldığınız hizmet ne sizi kral yapıyor, ne de çalışanları köle. Saygı ve sevgiyi ayarında harmanlayan bir tayfa var Arasta’da. Cumartesi geceleri dışında rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Onlar size mutlaka kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir yer bulacaklardır. Çünkü en fazla önem verdikleri şey, sizin onları iyi duygularla hatırlamanız. Arasta, İstiklal Caddesi’nde, Nevizade Kameriye Sokak’ta.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 889
    Kayıt tarihi
    : 07.06.06
     
     

    Hayatta en büyük isteği iyi bir müzisyen olmaktı. Olmadı ve artık olmayacağını kabul ediyor. Dinl..