Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

Yaz ateşinde seçimler

Yaz ateşinde seçimler
 

Hava iyice ısınırken seçimler yaklaşıyor. Siyasette ise soğuma süreci başlamış görünüyor.

El altından uluslararası sermayeye, cumhurbaşkanının seçiminde uzlaşma arayışı sözü uçurularak piyasaların nabzı kontrol ediliyor. Bir beş yıl daha gidişatın korunmasına yönelik projeler tedavüle koyuldu bile. Borsa ekseninde ve özelleştirmeler ile oluşturulan ekonomik programların duvara toslaması yakın bir olasılık gibi görünüyor. Bizim gibi ülkelerde özelleştirme gelirleri yatırıma dönüştürülüp yeni iş olanakları yaratılmayınca var olan ekonomik programın sürdürülmesi çıkmaza girer. Arjantin gibi...

IMF'ye olan borçların azaldığı öne sürülsede 400milyar$' ı aşan borç yükü ülkenin sırtında kambur olarak duruyor. Sağlık sisteminin makyajının altına bakıldığında paran kadar tedavi uygulaması net olarak görülüyor. Özel hastanelere devlet kaynaklarının akıtılmasına dönük politikalar ne kadar sürdürülebilir. Eğitim başlı başına bir problem. Çalışan kesimler açısından baktığınızda durum ekonomik ve sosyal haklar bakımından daha geriye gidiyor. Oynanmış enflasyon rakamları ile yapay olarak belirlenen rakamlar ile mutfaktaki enflasyon farklı. Limitsiz medya desteği hala iktidarın değirmenine su taşırken yaratılan bilgi kirliliği yurttaşın gözünü perdeliyor.

Bazı çevrelere göre bu seçim sorunları çözmeyecek, cumhurbaşkanlığı sorununa çözüm getirecek ve 2009'da yerel ve genel seçimler birlikte yapılacak...

Yaz sıcağına rağmen sandığa göre kendini ayarlayan duyarlı yurttaş, bu seçimde belirleyici olacak gibi görünüyor.
Ancak ülkenin temel sorunları ile ilgili projeler tartışılmadan acelece alınan seçim kararı çözümden çok çözümsüzlük üretecek gibi.

Seçim sorunları bir dört yıl daha ötelemekten başka bir sonuç doğurmayacak bana göre. Giderayak çıkarılan vergi affı yuttaşın omuzlarına bir 8 milyar YTL daha yükledi. Ne yapalım artık işini doğru yapan yurttaşlar yani "Kümesteki kazlar" onuda öderler artık.

Siyasi partisi bol bu memleketin.

Vaatler havada uçuşuyor...

Vekil adayları mahalle mahalle geziyorlar. Hele bir seçilsinler bir dahaki seçime kadar yakalayana aşk olsun.

Parti başkanları ve kadroları nasılda seçip bulmuşlar hepsi boy boy...

Nasıl olsa liderlerine biat edip onun işaretine göre oy kullanmayacaklar mı? Sahi bu kadar tantanaya ne gerek var o zaman? 550 vekil olacağına lider ve kadrosu yetmez mi? Demakrasimsi orta oyunu ne kadar daha oynanabilir ki?

Havalar iyice ısınıyor ama siyasetteki soğuma devam ediyor...

22 Temmuzda yoğun bakımdan çıkacak ülke ama iyileşmeyecek...

*Fotoğraf Hürriyet İnternetten.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..