Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yaz bu tarihi; milattır...

Yaz bu tarihi; milattır...
 

Kuduruyordu deniz… Yerkürenin öteki yanında da kalsa, henüz görünmese de güneş, ay gökyüzünde yükseliyor; bir başka parlıyordu.

Bir milattır, yaz bu tarihi bir kenara; toprak kabarıyor, ay yüzeyinde birileri sanki isyan ateşini harlıyordu.

Kuduruyordu deniz… İhtiras kuduruyor, parçalamak istercesine kayaları, dalga dalga kıyılara saldırıyordu. Her yol mubahtı artık. Ne kadar yerleşik değer varsa, alt üst oluyor; ihtiras ateşiyle kavruluyordu. Dikiş tutmuyordu hiçbir hesap; her gün yeni planlar yapılıyor, her gün yeniden bozuluyordu.

Kuduruyordu deniz… Dalga sesleri, asırlık bir ağacın çatırdayarak kırılmasını andıran bir uğultuya çarparak dağılıyordu. Rüzgar yer yer fırtınaya dönmüştü. Yer yarılıyor, deniz kokusu toprak kokusuna karışıyordu…

Bir sis tabakası değil, ölü toprağıydı rüzgar önünde savrulan…

Yaz bu tarihi bir kenara, milattır diyorum; mahallenin delisi susuyor, akıllılar bağrışıyordu…

Güneşteki patlamalarla, dünya üzerinde yaşanan sosyal olayların bir ilişkisi var mıdır..? Yoksa deprem olduğu gece, ayın her zamankinden daha parlak olduğu, bir yalan mıdır..? Tarihsel yakınlık arz eden olaylar arasında bağlantı kurmak, insan zihnine özgü bir yanılgıysa; ihtiras ateşi her harlandığında, baldırı çıplak devin üzerindeki ölü toprağını silkeleyerek, başkaldırması bir rastlantı mıdır..?

Uyandı dev… Fırtınaya dönüşen rüzgar, adeta bir meltem gibi kalmıştı. Ama şaşkındı dev; ne yapacağını bilmez bir halde, olduğu yerde kala kalmıştı.

Evet, O bir devdi; heybetliydi. Yüzlerce yıl süren bir süreçten geçmişti; gayretliydi.

Evet, O bir devdi…

Lakin yıllardır içi boşaltılmıştı…

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..