Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

17 Haziran '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Yaz Çiceklerinin Dikimi

Yaz Çiceklerinin Dikimi

Yaz çicekleri; tıpkı yaz mevsimi gibi rengarenk, cıvıl cıvıl, sıcak ve dopdoludur. Her bahçeyi güzelleştiren bu yaz çiceklerini mutlaka bahçenize dikin. Görüceksiniz bahçenizin havası birden bire değişecektir. Peki yaz çiceklerini dikerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız ‘’hayır’’ ise aşağıdaki yazı tam size göre! Bahçenize çicek dikmeden önce dikkat etmeniz gereken noktaları gelin hep birlikte öğrenelim.

Bahçenizi gözlemleyin ve bahçenizde gölgeli güneşli alanları tespit edin.

Güneş gören yerlere sardunya, kadife çiceği, ateş çiceği, petunya gibi çicekler dikebilirsiniz. Gölgeli yerlere ortanca, yenigine, vinka, iris gibi çicekler dikebilirsiniz.

Yaz çiceklerini bahçenizde en çok hangi kısmında daha çok görmek istediğinizi belirleyin. Ağaç altı mı?,pergola çevresi mi?, giriş kapı önü mü?, duvar kenarı mı?.

Ağaç altlarına; kadife çiceği,ateş çiceği dikebilirsiniz, Duvar diplerine ortanca,astilbe,onbiray çicekleri dikebilirsiniz, Ev girişlerine sardunya, yıldız çicekleri, güller dikebilirsiniz.

Yaz çiceklerin rengi rengarenktir. Bahçenizin dekoruna uygun renkleri bir araya getirin. Bu renk seçimi bahçenizde uyumu ortaya çıkaracaktır.

Çicek dikiminde toprak çok önemlidir. Bahçe toprağınızın kalitesi düşük veya verimsiz ise hemen organik gübre bakımından zengin toprak ile değişim ve karışım yapın.

Bahçe toprağınız verimli ve organik gübre bakımından zengin ise çicekleri dikmeden önce toprağı çapa aletleri ile çapalayın ve karıştırın. Bu işlem toprağın nefes almasını sağlar ve bitki sağlığını olumlu yönde etkiler.

Yaz çicekleri hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle düzenli sulama ister. Düzenli sulanan çiceklerin gelişimi daha güzel olur. Susuz kalan çicekler kendini hemen belli eder.

Yaz çiceklerinde sulama işi önemlidir. Sulamayı sabah erken saatlerde yapmalısınız. Toprağına yeterli su gittiğine emin olun.

Çiceklerinizin yaz boyunca sağlıklı gelişip bol çicek açmasını istiyorsanız düzenli şekilde sıvı veya granül gübre vermeyi ihmal etmeyin.

Yaz çiceklerinizi biraz daha farklı göstermek isterseniz; çiceklerinizin arasına heykel, biblo, kaya veya değişik taşlar koyarak ortamı ilginç hale getirebilirsiniz.

Yaz mevsiminde böceklenme ve mantar hastalıkları sıkça görülmektedir. Bu tarz belirtileri görür görmez uygun ilaçlarla ilaçlamayı ihmal etmeyin.

KOLAY GELSİN…..

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..