- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yaz çorbası tarifi
Yaz Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
1 gün öncesinden buğdayı suya yatırın ve yumuşamasını sağlayın. Yaz çorbasını yapacağınız saat içerisinde buğdayları sudan çekin ve güzelce tekrar yıkadıktan sonra suda haşlayın. Buğdaylar haşlandıktan sonra ocaktan buğdayları çekin. Bu arada buğdayların yumuşak olması gerekiyor. Buna dikkat ederek tencereyi ocaktan alın. Daha sonra 2 yemek kaşığı margarini tencereye koyarak margarini eritin. İçerisine yeşil mercimekleri ilave edin ve daha sonra buğdayları koyun. Malzemeleri iyice kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu malzemelerimize dökün. Mercimekler iyice yumuşayana kadar çorbayı pişirin. Mercimekler piştikten sonra çırpılmış yoğurdumuzu karıştırarak çorbanın içerisine dökün. Çorba tekrar kaynayana dek karıştırın. 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp dinlendirin. Soğuyunca dolaba koyun ve soğuk olarak servis edin!