Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz dizilerinin saçmalıkta birbirleriyle yarışması

Yaz dizilerinin saçmalıkta birbirleriyle yarışması
 

Tamam kış dizilerinin de hakkını yememek gerekiyor. Onlarında bir çoğu 10 sn bakınca beyin yakan cinsten ancak yaz geldi, havalar ısındı diye de böyle zulüm yapılmaz ki TV izleyicisine.

Çocukluk yıllarında okulların kapanmasını yazın gelmesi iple çekerken, büyüdükçe (ve çocukken yaptığımız aktiviteler azaldıkça daha doğrusu TV’ye bağlandıkça) bu durum yerini hüzne bırakır oldu. Neden? Çünkü kışın az çok televizyonda kafamızı dağıtacağımız izlerken gerçek sıkıcı dünyadan uzaklaşıp başka hayatlara bakabileceğimiz (ki bunun alası kitaplarımız) diziler oynuyor . İşte çaya çekirdeğe eşlik edecek görüntü arıyoruz buluyoruz mevzu bundan ibaret.  Ay peki sezon kapanıp da yayın akışlarına yaz gelmesiyle noluyor? Ne olacak başarısız Ege şiveli, garip aşklı, zengin hayatlı saçmalık abidesi diziler boy boy ortaya çıkıyor. Tamam  televizyondan çok bişey beklemiyoruz zaten az düşünmemize sebep olduğu için seviyoruz onu ama...

Yok arkadaş bu kadarı da fazla!
İnsan azcık inanabileceği şeyler izlemek istiyor. Ya da gülüp geçeceği şeyler. Absürt komedinin bile “suyunun” çıktığı bu dizilere gülüp geçemiyoruz. Adeta sinirleniyoruz.

Neye sinirleniyoruz. Öncelikle daha önce de dediğim gibi olmamış olamamış başarılamamış Ege şivesine… Yılların geyiği yapmacık Karadeniz şivesi kelimeleri “uy, haçen, da” kalıpları bile onların yanında daha gerçekçi kalıyor.

Azcık çalışın sevgili oyunu tiyatrocu sevimli arkadaşlar. Biraz izleyin, biraz gözlemleyin.  
“yapıveeee, gelivereem, yiyipduru” gibi üç beş kelime ezberleyince olmuyo gari bunlar…

Sonra dünyanın en salak kızıyla dünyanın en yakışıklı en zengin en enlerle dolu erkeğinin imkansız aşkının imkanlı hale gelmesine, o esnada  yaşanan tahammülü zor olaylara bla bla bla…

Samimi dillerle yaydıkları cinsiyetçiliklere…
Bir de gündüz yayınladıkları 15 saniyelik fragmanlarla tüm diziyi izlemişiz gibi anlaşılır kılmalara…

Neyse yazdıkça görüntüler kişiler gözümün önüne geliyor bu kadar sallama  yeter :)

Hee bir de hiç mi güzel yanı yok bu yaz dizilerinin diyenlere
Efsane yaz dizileri de var tabi. Onları kışın devam etmenlerinden anlayabilirsiniz.

Görüntüler çok güzel. Canlı canlı yeşil yeşil tatlı tatlı. Gidip de göremediğimiz yerleri görüyoruz. Sağolsunlar.

Tamamiyle şahsi fikirlerimi yazarken biz kalıbını kullandığım için de üzgün değilim. Çübü biliyorum benim gibi düşünen bir çok göz var ekranların önünde. Onları da gözlerinden öperim :)

İyi seyirler

 
Toplam blog
: 13
: 317
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

PembeNar içerik Editörü ..