Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaz geldi, mahalle düğünleri başladı!

Yaz geldi, mahalle düğünleri başladı!
 

resim alıntıdır.


Sevgili blog okurları,

Malum havalar ısındı ve yaz geldi. Tabi yazın gelmesiyle birlikte bizim milletimizi bir düğün dernek telaşı alır. Herkes kendince haklı tabi, bütçesine göre ,zevkine göre ,örf ve adetlerine göre en iyisini ve güzelini yapmak isterler.

Ama işte öyle her şey istemekle olmuyor. İşin oluru var mı bir bakacaksın değil mi? Genelde bu pek araştırılmaz. Bütçesi uygun olan kendi zevkine göre bir yer ayarlar ve orada eğlencesini yapar.

Bir de diğer bir grup var. Ne olursa olsun her  şekilde kendini düğün yapmak zorunda hissedenler grubu. Sokaklar , apartman  ve okul bahçeleri  bunlar için uygun yerlerdir. 

Sokakta yapanlar : Kendi malı gibi sokağı bir güzel işgal ederler. masalar ,sandalyeler ve müzisyen olarak bir güzel sokağa yerleşirler. Çevrede bulunan evler de önemli değil nasılsa düğündür ya zaten yapılan herkes seviyordur mutlaka , ne güzel eğlence düşüncesi hakimdir.

Apartman bahçesin de yapanlar: Aman ne güzel zaten kendi bahçesidir orası dimi ya ... Zaten orda oturuyor ya bahçeyi her şekilde kullanmak onun en doğal hakkı değil mi?

Okulları ve bahçelerini kullananlar : Bunlar bahçe ve sokakları uygun olmayıp ,daha nezih olduklarını düşündükleri okul bahçelerinde yaparlar.

Eee güzel yapsınlar, kimsenin düğününde gözümüz yok. Ama yaparlarken de etraflarında bir dünya insan yasadığını bir hatırlasınlar. Artık köy yada kasabaların da olmadıklarını şehrin için de yaşadıklarını bi akıllarına getirsinler .O deli gibi bağıran müzikten herkesin hoşlanmayacağını ,etrafta hasta, çocuklu, yorgun, gecenin o saatinde evine gelip kafasını dinlemek isteyenlerin olacağını düşünsünler. Hatta o gun evinden cenaze çıkmış insanlar bile olabilir. Kimin ne yasadığını bilemezsiniz.

Sonuçta bu  işler için yapılmış mekanlar var. Herkes bütçesine göre ayarlar ve oralarda yaparsa hem düğün sahibi hem de gürültüye maruz kalmayan cevre  sakinleri mutlu olurlar. Maddiyatı oralara yetmezse diyebilirsiniz .Belki  bana kızacaksınız ama yapmasınlar kardeşim benim huzurumu bozacaklarsa yapmasınlar.

Bir de bu işin okul bahçelerin de yapılmasına izin veren zihniyeti de anlamak  mümkün değil. Orası okul düğün yapmak için değil ,eğitim vermek için yapılmış. Üç kuruş para kazanmak için okulların bu amaçla kullanılmasına karşıyım. Eminim etrafa da zarar veriliyordur. Özellikle de tuvaletlerin halini düşünmek bile istemiyorum.

İşin özü ben bu tür düğünlere karşıyım. Bu benim kendi düşüncelerim. Karşı çıkanlar ve destekleyenler olabilir. İnsanlar artık yaşadıkları yerlere göre davranmak zorundalar. Şehir  de ve toplum içinde yasamanın da kendine göre kuralları var . İş bunları insanların uygulayabilmesi.

Herkese güzel ve huzurlu günler dileklerimle,

 

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 239
Kayıt tarihi
: 04.10.12
 
 

Ön lisans Sosyal bilimler mezunuyum. Güncel olayları, sinemayı takip etmeyi ve fırsat buldukça ki..