Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '19

 
Kategori
Kozmetik
 

Yaz Makyajı Ürünleri

Yazın Vazgeçilmez Kozmetik Ürünleri

Yaz geldiğine göre,  herkes gibi siz de dolaplarınızı yenilediniz. Şimdi sıra makyaj çantalarınızda. Yazın ruhuna uygun renkli, canlı makyajlar her zaman çok tercih ediliyor. Ağır ten ürünlerinin  ve koyu göz makyajlarının yerini ise  daha hafif ve pastel renkler alıyor.

Kozmetik ürünlerinden  bahsetmeden önce yazın, cildinizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin güneş koruyucular olduğunu belirtmekte fayda var. Güneş koruyucular kullanacağınız en iyi kozmetik ürününden daha iyi gelecektir cildinize, bunu unutmayın.

1. Ten Ürünleri / Fondöten / BB
Artık yaz geldiğine göre kalın yapıda fondötenleri rafa kaldırmak lazım. Yüzü yormayan, güneş ışığında parlama yapmayan ince yapıda fondötenler veya BB kremler günlük kullanımda yüzünüzü daha az yoracaktır. Bu ürünleri alırken SPF içeren olanlarına dikkat etmekte yarar var. Hem yüzümün kusurlarını kapatayım hem de güneş kremi görevi görsün derseniz de renkli yapıda güneş koruyucuları tam size göre. Hem renk eşitliği sağlarken aynı zamanda yüzünüzü UV ışınlarından da korumuş olacaksınız.
Yüzünüz kapatmak yerine, göz çevresi ve kusurları örtmek için ince yapıda kapatıcıları da tercih edebilirsiniz.

2.  Rimel
Bir yaz makyajın vazgeçilmesi ise kesinlikle rimellerdir. Hiç bir kozmetik ürünü  kullanmasanız bile, kirpikleriniz sizi harika gösterecektir. Normalde kullandığınız rimelinizin yanı sıra bir de su geçirmez nitelikteki (waterproof) maskaralı tercih edebilirsiniz. Terleme gibi durumlarda veya denize girip çıkmalarda asla akmayacak olan rimeller kurtarıcınız olacaktır.

3. Aydınlatıcılar
Son yıllarda makyajların vazgeçilmez ürünü highlighter ise  tam bir yaz ürünü. Yüzünüzde hiç bir ürün olmasa bile, elmacık kemiklerinin üstüne ve burnun ucuna sürülen aydınlatıcılar yüzüne tazelik ve ferahlık getirecektir. Stick formundaki aydınlatıcılar doğal görünüm açısından yazın daha kullanışlı olacaktır.

4. Bronzer / Allık
Doğal yollardan bronzlaşmayı sevenlerin bronzlaştıcılara pek ihtiyacı olmayacaktır fakat yüzüne güneş kremi kullananlar, vücut  ile yüz rengini eşitlemek için bronzer kullanabilirler. Allık renkleri ise şeftali tonlarda tercih edilebilir. Hafif ışıltılı allıklar yüzünüzü daha canlı gösterecektir.

5. Pudra
Kullandığınız ten ürününü sabitlemek için transparan pudraları tercih edebilirsiniz. İnce yapıdaki pudralar, yüzünüzün aşırı parlamasını ve makyajınızın tüm gün kalıcı olmasını sağlayacaktır.

6. Ruj / Lip gloss
 Yazın belki de en güzel yanı, en cesur ruj renklerini rahatlıkla kullanabilecek olmanız. En renkli, en canlı renkleri istediğiniz gibi sürebilirsiniz. Mat görünümlü rujlar yerine, parlak ve yapışkan formdaki lip gloss'lar yaz gününde sizi daha canlı bir görünüme kavuşturacaktır.
 

 
Toplam blog
: 15
: 39
Kayıt tarihi
: 26.05.19
 
 

Bir edebiyatseverden, moda tutkununa.         ..