Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Yaz mevsiminin tadı

Yaz mevsiminin tadı
 

Yaz mevsiminin tadı


Gece sıcak yaz mevsiminin tam ortasındayız. Yaşları herkesin birbirinden farklı, büyük küçük birlikte bir zaman dilimini paylaştığım ailem. Annemin mavi gözlerinde bazen kızgın, bazen küskün bazen neşeli bir ifade var. En çok Ağabeyim, uzun zamandır görmediğim, görüncede aslında çok şey konuşmadığım bir insan, ama yeri başkadır bende, sevgimizi belli etmeden severiz birbirimizi.

Yaz mevsiminin ve yaşamın tam ortasındayız. Denizden bir esinti sağ omzumun üzerinde. Her evden ufak tefek sesler, mangallardan yayılan kokular. Buram buram ter var gecede, sahil ise bambaşka. Yürüyen insanlar denizden gelen rüzgarın esintisi, tavla sesleri, balkondan yapılan neşeli sohbetler ve geride kalmış zamanlar. Zakkum çiçekleri her yerde, çocukların seslseri azaldı birçoğu uykuda. Gece pazarından dönen insanlar, camlı balkonlarda, kaldırımlarda cıvıltılar. Yemekler yenip çaylar içilmiş, uzaklardan gelen müzik sesleri var ama çok anlaşılır değil, kulak kesilirken araba sesleriyle karışıyor. Kumsalda gökyüzünü seyrederken görebildiğimiz yıldızlar bize yansıyan yüzleri ile.

Ruhumda bir dinginlik var. Her şey geçen yazdan kalma gibi. Tek değişen takvimlerdeki rakamlar, büyüyen çocuklar. Şimdiki zaman ne geçmiş ne gelecek, şimdiki zaman, şu anla sınırlı olan vakit. Kendini güvencede hissetmen için bir çok nedenim var.
 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..