Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '10

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz programları

Yaz programları
 

Havaların iyice bunaltmaya başladığı şu günlerde henüz izne çıkmayan, izne çıksa bile tatile gidemeyen insanların akşamları en büyük eğlence kaynağı hiç kuşkusuz ki televizyon... Normal sezon dizilerinin de ara verdiği şu dönemde yeni yayına başlayan yaz programlarını kendi açımdan değerlendirmek istedim.

1-Survivor

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi sadece ismi Survivor olan ve yarışmanın gerçek amacıyla uzaktan yakından alakası olmayan bu program şu anda yaz günlerinin en çok reyting alan yarışması. Sadece laf yaparak, gün boyu yatarak belli bir noktaya kadar gelen yarışmacıların gidişatı yapımcı Acun Ilıcalı'yı da korkutmuş olmalı ki dünkü bölümde bir kural değişikliği yapıldı. Artık adada kalmak isteyenin düello kazanması şart... Tabi burada kuralın niçin yarışmanın ortasında değiştirildiği sorusu da akla gelmiyor değil. Bundan önce grup kararlarıyla elenen yarışmacılara resmen haksızlık yapılıyor.

2-Küçük Sırlar

Dizi yabancı uyarlamanın birebir kopyası olduğu gibi anlattığı yaşam tarzları tamamen mantık dışı.. Lise çağlarındaki karakterler için yapılan oyuncu seçimi skandal olarak nitelendirilebilir.. Ayrıca okul içinde Fashion TV deki mankenlerin bile giymediği türden kıyafetlerle gezen kızlar için söyleyecek söz bulamıyorum.. Liseyi bıraktım, kıyafet serbestliği olan üniversitelerimizde bile bu tür manzaralara pek rastlanmıyor.. Dizi tek kelimeyle bir yozlaşma örneği...

3-Çarkıfelek

Mehmet Ali Erbil'in artık bıkkınlık veren ve kendisi ne zaman işsiz kalsa piyasaya çıkardığı programına artık açıp bakasım bile gelmiyor.. Programa çıkardığı ünlü diye tabir edilen insanların televizyonda boşuna yer kapladığı da malum.. Ben şahsen izlemiyorum ama reytingileri iyi ise kanal için sorun yok demektir.

4-Şen Yuva

Gerçekten izlenilebilirliği olan bir komedi dizisi olan Şenyuva ne yazıkki istediği reyting oranını bulamıyor ve büyük ihtimalle yaz sezonu sonunda ekranlara veda edecek. Altan Erkekli'nin müthiş oyunculuğu ile can bulan Kalender Şenyuva tiplemesiyle şimdiden akıllarda yer eden dizinin en büyük problemi bence yayın günü..

5-Türkünü Söyle

Yıllar önce yine aynı kanalda yayınlanan ve büyük ses getiren Anadolu Ateşi isimli türkü yarışmasından sonra yapılan bu ikinci deneme bence başarısız olmuş. Özellikle Ayla Algan ve İzzet Altınmeşe'nin konuk olduğu bölüm bence yarışmaya yarardan çok zarar getirdi.. Bu ikilinin sürekli tartışır halde olmaları porgramı uzattıkça uzattı.. Ayrıca eski programı sunan Cem Davran'ın da şimdiki sunucu Oktay Kaynarca'dan iyi olduğunu söylemek lazım..

6-Çocuklar Duymasın

Yıllar önce herkesin dilinde olan ve replikleri insanların dilinden düşmeyen dizinin yeniden çekilme kararı pek çok kişi tarafından olumsuz karşılandı ama ben yine de birkaç bölüm izleme taraftarıyım. Beş haftadır dizinin sadece tanıtımlarını görüyoruz ve bu durum insanlarda biraz sıkılganlık yarattı gibi.. Ağustosta başlayacağı söylenen dizinin oyun kadrosu ise 2-3 kişi dışında aynı.

7-Kanıt

KanalD 'nin Amerikan dizilerini uyarlama projesinin devam olan yapım, Türkiye standartlarına göre iyi çekilmiş fakat kendi adıma Cnbc-e'de gerçeği yayınlanırken oturup taklidini izlemek istemem..

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..