Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Haziran '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaz Renklerinden Hangisisiniz?

Farkında olan da vardır, olmayan da; lâkin her durumda renkler insan yaşamının her anını etkilemekte...

Onlar çevreyle kurulan ilişkide en önemli iletişim aracı...
Üstelik duyguları ve düşünceleri ele geçirecek kadar da güçlüler...
Ruh halini yükseltiyor, iç huzuru sağlıyor ve kişinin kendisiyle ilgili birtakım bilgiler yaymasına yardımcı oluyorlar.
Kısacası renkler kişiliklerin kıyafet halleri; özellikle de kadınlarda...

Peki, siz hangi yaz rengisiniz?

Mavi (Dinamik, yaratıcı, sonsuz)
Mavi deyince akla ne gelir?.. Temizlik, sadelik, tazelik... Tonu ister gökyüzü kadar açık olsun, ister denizin derinlikleri kadar koyu; özgürlük, sonsuzluk ve sükunet bu renkle birlikte anılıyor. Bütün bu soyutluklarının yanı sıra mavinin sahip olduğu dinamik yanı, yaratıcılık ve ilham duygularını kamçılıyor. Dolayısıyla çoğunlukla laciverti ya da mavi tonlarını tercih edenler sadece özgür ve zeki bir görünümü değil, aynı zamanda sorumluluk duygularını da öne çıkarmış oluyorlar. Yaz aylarının vazgeçilmezi, omuzları cesurca sergilemeye olanak tanıyan büstiyerlerle, kadınlar erkeklerin meraklı bakışlarını da üzerlerinde hissedebilirler.

Sarı (Bereket, pozitif yaşam)
Güneşin, ışığın ve yazın rengi sarı her dönemde ve her kültürde bahar mevsiminin bereketi, toprağın yüceliği, Budizm felsefesi ve hayatın diğer pozitif yanlarıyla bağlantılı olarak anılmakta. Kıyafetlerinde sarı rengi tercih edenler çekici ve uyumlu kişilikler olarak tanınır. Aktif yaşamayı ve heyecan hissetmeyi severler. Ömürleri boyunca sonsuz mutluluğu ararlar. Yazın favori renklerinden biri olan sarı, bir gece elbisesi olarak şık bir seçenek oluşturabilir. Uçuşan ve canlı renkli elbisesiyle bir kadının, katıldığı partinin en dikkat çekici kızı olacağından kuşkusu olmasın.

Kırmızı (Gücün sembolü)
Hareketlilik, kabına sığamama ve aksiyon... İşte bunlar kırmızı rengin bize düşündürdükleri! Modacıların da koleksiyonlarında en fazla kullandıkları bu özel renk çoğunlukla dominant karakteriyle ortaya çıkıyor. Yani bir anlamda kırmızıyı renklerin rengi olarak da adlandırmak mümkün. Bazı dillerde kırmızı aynı zamanda güzel kelimesiyle aynı anlama dahi geliyor. 19'uncu yüzyıla kadar kırmızı birçok ülkede militer renk olarak kullanılmış. Bunun sebebi de kırmızının, askeriyenin gücünü ve prestijini sembolize ediyor olmasıymış. Kırmızı renk kan dolaşımının yanı sıra duyguları da harekete geçiriyor. Belki de bu yüzden hep arzu, tutku ve aşkla birlikte anılıyor. Bu rengi sıkça kullananlar da çoğunlukla hırslı, enerjik, hareketli ve neşeli oluşlarıyla dikkat çekiyorlar. Ayrıca cesur ve dışadönük tarzlarında da yine kırmızının etkisi olduğu söylenmekte.

Beyaz (Yaz mevsiminin en asili)
Masumiyet, saflık, barış ve spirütialiteyle birlikte anılan beyaz renk aynı zamanda yaşam sevincini de sembolize ediyor. Beyazı diğer renklerden ayıran en önemli özelliği ise güneş ışınlarını yansıtan tek renk olması. Birçok kişi içinse, beyaz bir renk olmaktan öte bir değer... Lüks, başarı ve ünün sembolü. Lâkin bütün bu tanımlamalara rağmen beyazın sadakatsizlik ve aldatma gibi olumsuzluklarla beraber anılıyor olması da hayli ilginç. Tasarımcılar, sıcak yaz günlerinde ince pamuklu elbiseleriyle kadınları baştan çıkarıyor. Her kadının gardırobunda beyaz bir parça bulunuyor olmasına rağmen, bu rengin çok da kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Beyaz bir kombinasyonun içerisinde kusursuz bir şekilde görünebilmek için gerçekten mükemmel vücut hatlarına sahip olmak gerekiyor. Tabii bir de sınırsız cesarete...

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..