Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Mizah
 

Yaz saati uygulaması ve burcunuz

Yaz saati uygulaması ve burcunuz
 

Seksenli yıllardaydı. Pazar günü, tam da saatleri ileriye aldığımız gecenin sabahında kalabalık bir grup olarak pikniğe gitmeye karar vermiştik. Sabah toplantı yerine gelmeyenleri beklemekten başka çare yoktu. Saatleri ileri almamışlar ve bir saat sonra aheste adımlarla gelmişlerdi. Ne yapacağı aklında yanlış kalmış bir arkadaş da saati bir saat geri almış ve hiç yetişememişti.

Seksenlerde yöneticilerimiz zamanı gelince saati geri almayı unutmuşlar ve ertesi yıl yeniden ileri alınca birkaç yıl iki saatlik ileri saat uygulamak zorunda kalmıştık.

Yaz saati uygulaması başlarken saatleri gece saat 1’de 1 saat ileri alıp saati 2 yaparız. Bittiği zaman da saat 2’de 1 saat geri alıp saati 1 yaparız. Böylece herşey gün içinde olmuş olur. Bu iş bir saat önce oluverseydi herşey karışır, işin içine bir de gün hesabı giriverirdi.

İleri saat uygulamasında gece saat 24 ile 1 arasında doğanların doğum tarihleri değişiverir. Normal saatle bir gün önce saat 23-24 arasında doğacakken yaz saati nedeniyle ertesi gün doğmuş olurlar. Bunlardan bazılarının burçları da değişmiş olur. İleri saat uygulaması bütün yaşamını altüst eder böylece! Yaşamı boyunca gazetelerde yanlış burcun falını okur. Belki bu yüzden yanlış seçimler yapar, yanlış evlilikler yapar. Büyük astroloji uzmanlarının buna bir çare bulması gerekir. Gerekirse uluslararası düzeyde girişimlerde bulunup yaz saati uygulamasından vazgeçilmesi için çaba göstermelidirler.

Yılda 7 ay yaz saati uygulanıyor. Her ay 1 gündeki doğanların burcu günde bir saat için bundan etkilenirse yaklaşık 750 kişide bir kişinin burcu yaz saati uygulaması nedeniyle yanlış oluyor. Ne kadar vahim bir durum!

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..