Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yaz şenliği...

                                                                                  Yaz şenliği...
Sevgili Okurlar: Ülkemizde yaz mevsimi 21 Haziran tarihi ile başladı ve sonbaharının ilk günü 23 Eylül'e kadar devam edecek. Sıcaklıkların ülkemizde en yüksek olduğu ay Temmuz ayı, günde 15 Temmuz tarihidir. 
 
Yaz mevsiminin sonbahar, kış hatta kendisinden önceki ilkbahara nazaran çok sıcak olması tüm insanları gündüzleri bunaltıcı sıcaklarda gezmelerinin sağlıkları için doğuracağı sakıncalar sebebiyle hareketsiz, geceleri de oldukça hareketli yapıyor. Buna rağmen sıcaklıkların düşük olduğu gün ve saatlerde çevreyi gözlemlememiz ayrı bir keyif verecektir.            
 
İnsanlar için iyi dinlenme fırsatları ve sosyal etkinliklerin en çok yapıldığı mevsim yaz mevsimidir. Tatil mevsiminde olmamız nedeniyle yaz akşamlarında parklar insanlarla cıvıl cıvıl olur. Sahiller kentleri insanlarla dolar. Tabiatın güzelliklerinden çok daha fazla yararlanırız. 
 
Soğuk yiyecek ve içecekler ile dondurma yiyeceği de yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasındadır. Ara sıra yaz yağmurları da yağar, serinletir bizi. Yaz aylarında okulların tatil olması da yıl boyunca derslerden ve sınavlarından yorulan öğrenciler için iyi bir dinlenme fırsatı yaratır.
 
Bendenizin sözgelimi ailemle birlikte sebze ve meyve yönünden en zengin mevsimlerden  yaz mevsiminde yaptığımız güzel aktivelerden biri evimizin otantik bahçesinde bitkisel gıdaları mesela sebzelerden domates, biber, patlıcan, bamya ile ilkbahar mevsiminde yaprakları çiçek açan yazın olgunlaşan içi ve dışı kırmızı ve sarı meyvelerden çilek, vişne, kiraz kayısıyı filan özenle yetiştirip, bakımını yaptığımız bitki ve ağaçlardan elde ediyoruz. Ve mahsul olarak aldıklarımızı bir yandan tüketiyor, tanıdıklarla paylaşıyor, diğer yandan bir kısmını kış mevsiminde tüketmek için kenara ayırıp, buzdolabı dondurucusunda saklıyoruz. Ayrıyeten çevreye sokak hayvanlarının tüketmeleri için içi su dolu kaplar bırakıyoruz.
 
Sözün Özü: Doğa mevsimler gibi birbirini tamamlayan güzelliklerden meydana gelir. Şimdi yaz mevsiminin içinden geçiyoruz efendim, değerini bilelim. Her şey yerinde ve zamanında güzel çünkü.
 
Ankara'da yayın hayatını sürdüren Gazete Fikir Ailesine, fotoğraflı yazımın yayını için, çok teşekkür ediyorum.
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..