Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz sezonu televizyonlarda yarışmaya doyacağız

Yaz sezonu televizyonlarda yarışmaya doyacağız
 

Ece Er, anlat bakalım yaz ekranında neler var? Diziler bir bir sezon finali ya da final yaparak ekranlara veda ederken, biz de ‘’şimdi biz ne seyredeceğiz?’’ diye hayıflanmaya başladık. Kanallar sözleşmiş gibi diziden çok yarışma programları ile karşımıza geliyor.

Aslında doğru bir çizgi olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. Gerekçe de; Yaz dizileri az seyrediliyor, düğün-dernek, gezmek-tozmak, deniz-tatil, köye gidelim derken seyirci dizilerin ucunu kaçırıyor. Oysa yarışma programı olunca sorun kendiliğinden çözülüyor. Her bölümde ayrı yarışmacıların ekranda olması takibi de kolaylaştırıyor. Hem seyirci için,  hem de kanal için oldukça rahat bir yöntem oluyor. Seyirci ‘’dizimi kaçıracağım’’ diye eve kapanmazken, kanal da daha uygun bütçelerde, hem de seyredilebilir yapımlarla karşımıza geliyor.

Şimdi bir bakalım ekranda neler var?

KANAL D

Yeni sezonunu Temmuz itibari ile açacak olan Kanal D de Ben Bilmem Eşim Bilir İlker Ayrık’ın sunumu ile devam edecek.

TUHAF TAKSİ: Tuhaf Taksi şu an ekranlarda dönmeye başladı. Tuhaf Taksi’yi “Kuzey Güney” dizisindeki “Taksici Yunus” karakteriyle sempati toplayan Abdurrahman Yunusoğlu sunuyor. Taksiye binen müşteriye sorulan sorular ve verilen görevlerle 5 bin TL e kazanma şansına taşıyor. Dört sorunun ardından, heyecanlı bir sokak görevini tamamlayan yarışmacı, evine 5 bin TL ile dönüyor.  2005 yılından beri 37 ülkede kullanılan format ile karşımıza geliyor.

ARKANDAYIZ:  . Programın sunucusu oyuncu Ünal Yeter. Arkandayız, kankaların yarışması da denebilir. Hedefleri, hayalleri aynı olan arkadaş gurupları ya da kankalar,   grup liderini seçecekler. Lider soruları bileceğine arkadaşları olacak ve iddiayı yaparak kazancı 2 ye katlayarak yarışacak. Sonunda grup lideri arkadaşlarının ortak hayali gerçeğe dönüşecek ve 100 bin TL’lik ödüle ulaşabilecekler.

KIZMA KAZAN: Programın sunuculuğunu Öner Erkan.  İlginç bir düşünceden yola çıkılarak gerçekleşecek yarışma. Aslında bir sabır sınaması niteliğinde olan Kızma Kazan’da yapılan habersizce şakalara kızmamak, kızmadıkça da kazandıran bir format üzerine kurulmuş. Sinirleri zorlayan bir yarışma programı olacağını düşünüyorum. Daha önce bu tarz yarışmalar seyretmiştik. Oyun içinde oyunun yer aldığı “Kızma Kazan”da yarışmacılar; program ekibinin her hafta özenle hazırladığı bir televizyon programına konuk olduklarını sanıyorlar. Televizyona çıkacağını sanan masum yarışmacılar, kameraların karşısına geçiyor, “Kızma Kazan” ekibi ise başına geleceklerden habersiz konuğu kızdırmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Ödül ise 5 bin TL.

KAPIŞ- KAPIŞ:  Sinan Çalışkanoğlu tarafından sunulacak.‘’Kapış Kapış” adlı, bol ödüllü, her anı eğlence ve kahkaha dolu yarışma programında yarışmanın ödülleri arasında “uçak” bile bulunuyor. Soruyu bil, hızlı ol, ödülleri de “Kapış Kapış” götür!“Kapış Kapış”, iki kişilik takımların yarıştığı, soruları doğru bilen, hızlı olan ve hem zamanını hem de becerisini doğru kullanan takımın yüzlerce çeşit ödül kazanabileceği, eğlence dolu bir yarışma programı. Bilgi, beceri ve çeviklik üzerine kurulu “Kapış Kapış”ta yarışmak isteyenler, eşi, arkadaşı ya da ailesinden biri ile takım kurabilirler. Eğlenceli sorular eşliğinde, sürpriz etaplı oyunların oynanacağı yarışmada, ödül mağazasındaki; uçaktan otomobile, tekneden motosiklete, pırlanta setinden beyaz eşyaya, plazmadan ginger’a, karavandan tablet bilgisayara kadar yüzlerce hediye yarışmacıların olacak.

REKOR DÜNYASI: Sunuculuğunu Gupse Özay’ın yapacağı bu program aslında şov programı kategorisinde.  Program izleyicilere Guinness World Records’ın yetkili hakemleri gözetiminde dünya rekortmeni olabilecek. Hafızalardan silinmeyecek en ilginç gösteriler ve görenleri hayrete düşüren en inanılmaz insanlarla yepyeni bir şov programı. Dünyanın en kısa boylu kadınından en uzun burunlu adamına, beton blokları bisküvi gibi kıran insanlardan sakallı kadına kadar dünyanın rekortmenleri, bu programda buluşacak.

STAR TV

ÇOCUK OYUNCAĞI: hani şu bizim eski dönemlerde seyrettiğimiz formatta çocuk yarışmalarından biri. Çocuğunuz Kaç Çikolatayı Yemeden Bir Kutuya Koyabilir? Kaç Tane Kremalı Bisküviyi Üst Üste Dizebilir? Avaz Avaz Söylediği Şarkıyı Tahmin Edebilir misiniz? Gibi sorularla büyüklerin çocukların yapabileceklerini tahmin etmesi üzerine kurulmuş bir yarışma programı. Büyükler tahmin ediyor, minikler seçimini yapıyor. Çocuğunuzu ne kadar tanıdığınızı eğlenerek öğrenin!

İlk Olarak Amerika’da Yayına Başlayan program çığ gibi bütün dünyaya yayıldı orijinal adı Bet On Your Baby . En küçüğü 24 aylık, en büyüğü 36 aylık bebekler ve anne - babalarının katılacağı bu yepyeni programda, bebekler oyun oynayacak, aileler bebeğin ne yapacağını, nasıl davranacağını tahmin edecekler. Bebeğinin ne yapacağını en iyi tahmin eden anne ve baba büyük ödülün sahibi olacak.

YAP BAKALIM: Bu yazın en ilginç ve kazandıran teklifi Star'dan geliyor. Aslında benzeri formatlara rastladığımızı söylemeden de edemeyeceğim. Hande Katipoğlu ve Melike Emiroğlu’nun sunacağı ‘Yap Bakalım’ her an her yerde karşınıza çıkabilir. Her an bu oyunun içinde yer alabilir ve yarışabilirsiniz.

Yarışma 3 etap,sunucularımız yarışmaya katılmayı teklif ediyor eğer sizde kabul ederseniz bir anda yarışmanın içinde kendinizi buluyorsunuz. Sunucular sizi bir kulaklık yardımı ile yönlendirip 3 etaptan oluşan yarışmanın içine resmen fırlatıp atıyor. Kimi zaman gerçek müşterilerle dolu olan bir magazaya girip sınırları zorluyorsunuz, kimi zamanda bir cafede huysuz bir müşteri olup hedefe doğru ilerliyorsunuz ve büyük ödül 5.000 liranın sahibi oluyorsunuz.

Amerika'nın televizyon alanında en çok konuşulan işlerinden biri olan "Money From Strangers" in Türk versiyonu olarak ekranlarımıza gelecek.

ÇILGIN TEYZELER:  Dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacak çok ilginç bir format izleyiciyle buluşuyor. Star TV, yarışmaya yapılan dört bin başvurunun değerlendirilmesinin ardından seçilen 6 çılgın teyzeyi dünya turuna çıkarıyor.
“Çılgın Teyzeler” bitmek tükenmek bilmeyen enerjileriyle herkesi kendilerine hayran bırakacak sanıyorum.  Bu 50 yaş üstü 6 genç kız hem yarışacaklar hem de maceradan maceraya koşacaklar. Fantastik seyahatte adeta ikinci baharlarını yaşayacaklar  ve oldukça ilginç bir deneyim olacak. Hindistan'da Hint dansı öğrenecekler, Arjantin'de tango! Tayland'da thai masajı yapıp Güney Afrika'da kabilelere Türk kültürünü tanıtacaklar. Başlarına cesaretlerini sınayan birçok sürpriz olay gelecek.
Sekiz haftada sekiz ülke gezecek teyzeler hem güldürecek hem heyecanlandıracak. Her hafta çekişmeli yarışmaların sonunda teyzelerden biri elenecek ve yerine yeni bir yarışmacı gelecek. Birinci olan teyze büyük ödülün sahibi olacak.
Atv

KAPANMADAN KAZAN: Oktay Kaynarca 27 haziran 22:00 bu yarışmanın sunucusu olarak karşımıza çıkacak.  Bir oda dolusu ödül, zamana karşı yarışan iki yarışmacı ile karşımıza gelecek. Bilgisine güvenenlerin katılmaktan keyif alacağı bir yarışma olacak. Bilgileri doğru bilen yarışmacı partnerinin ödülleri kapı kapanmadan stüdyodan kaçırması ile zamana karşı yarışacaklar. İnşallah kapıya sıkışan olmaz!

Hayatta sıkışmamanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..