Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz sezonun dizisi: Güneşi Beklerken! | ''Yazlık dizi değerlendirmesi''

Yaz sezonun dizisi: Güneşi Beklerken! | ''Yazlık dizi değerlendirmesi''
 

Ağustos ayının 26sı oldu.. Dolayısıyla yaz bitti bitecek.. Bu sene ramazan sayesinde biraz daha hızlı geçti sanki yaz.. Yazın bitmesi demek televizyon ekranının reyting savaşlarına ve yeni yapımlara sahne olması demek.. Her gün yazıyoruz zaten yeni olanları.. Şimdi yaz sezonu dizilerinin bir değerlendirmesini yapalım.. Ne dersiniz ? Hadi başlayalım o halde..

ALDIRMA GÖNÜL - ATV : Şahin Irmak , Tülin Özen , Ulvi Alacakaptan , Yeşim Ceren Bozoğlu gibi isimlerin başrolünde olduğu bir tür sit-com.. Yaz aylarında ATV ekranında boy gösteren yapımın kış sezonda devam etmeyecek olması muhtemel görünüyor.. Reyting açısından çok iç açıcı olmayan sonuçları olan dizinin kadrosu fena olmasa da kumaşı pek sağlam olmadığından finali yakın görünüyor..

BABAM SINIFTA KALDI - FOX : Cem Davran , Melis Tüzüngüç , Halit Akçatepe , Defne Samyeli , Mesut Yar gibi isimleri barındıran baba-kız ilişkisinin komik yanlarını dile getiren dizi.. Yazın iyi dizilerinden.. Bakıldığında fena bir izlenme oranı da yok değil yani.. Pazar günleri çok yapım olmamasından dolayı da baya izlendi.. Ama son 1-2 bölümde bir düşüş başladı... Kışın Acun'un programlarının hafta sonu olduğunu düşünürsek karşısında tutunması için biraz yükseliş lazım.. Ama sevildi dizi , kışın da devam edecek bir aksilik olmazsa..

GÜZEL ÇİRKİN - KANAL D : Ali Sunal ve Naz Elmas'ın başrolünde olduğu polisiye dizisi.. Yaz aylarının tutuk yapımlarından.. Polisiye dizileri Arka Sokaklar'dan sonra beceremiyoruz biz.. E ama o da 8.sezon sürünce yenilerine ihtiyaç oluyor.. Güzel Çirkin dizisi son 1-2 haftadır iyi izleniyor.. Ama geç oldu sanki.. Kışın devam etmesi çok mümkün görünmüyor.. Kanal D'nin 9 dizisi olduğu düşünürsek bu ihtimal daha da kuvvetleniyor..

HER ŞEY YOLUNDA MERKEZ - SHOW : Show Tv'nin ender dizilerinden.. Ünlü Polis Akademisi serisinin yerli versiyonu diyebiliriz.. Ama geçtiğimiz gün yazdığım gibi 6 oyuncusunu birden diziden çıkardı yapım..Nedeni bilinmez. Çok devam edecek gibi durmuyor.. Finali yakın..

YÜKSEK GİRİŞ - ATV : Başlayalı çok olmadı.. Umut Kurt'un başrolünde olduğu , Atv'nin neden tahammül ettiğini anlamadığım ve çok geç saatte yayınlanan bir çeşit sit-com.. Yayın hayatının çok uzun olmayacağını düşünüyorum..

SANA BİR SIR VERECEĞİM - FOX : Murat Han ve Esra Ronabar'ın başrollerinde olduğu yakın zamanda başlayan ilginç bir dizi.. Açıkçası oturup 1 bölümünü dahi izlemedim.. Ama sosyal medya ve reyting bakımından bakıldığında baya izleniyor.. Bu izlenmeyle kışın yeri garanti..

DOKSANLAR - ATV : MİNT ve Birol Güven'in yarattığı Seksenler dizisinin bir benzeri..Bir tür dönem dizisi.. Çok aman aman bir izlenmeye sahip olmasa da , an itibariyle Seksenler kadar benimsenmese de ; kışın devam edeceğini söyleyebiliriz.. Fena bir yapımda değil aslında.. Tabi oyunculukların bazılarının daha doğal olması lazım..

BİR AŞK HİKAYESİ - FOX : Bir Aşk Hikayesi aslında yazlık dizi değil.. Bir Kore dizisinden uyarlanmış dizi yazın da devam etti .. İzlenmesi iyi.. Kışın da devam edecek.. Güzel bir yapımı ve konusu var..

AŞK EMEK İSTER - SHOW : Birol Güven ve ekibinin yapımını üstlendiği Hamdi Alkan'ın yönettiği ama reytinglere kurban gidip yayından kaldırılan dizi.. Dizi 2 erkek arasında kalan bir kadının ve çalıştığı fabrikanın aslında sahibi olan bir adamın hikayesini anlatıyordu.. İzlenmesi de iyiyken yayından kalktı..Şaşmamak elde değil..

KAHİRELİ PALAS - FOX : Fox'un yazlık günlük dizisiydi.. -di'li konuşuyorum.. Çünkü o da yayından kaldırıldı.. Haberlerden önce yayınlanan dizi , bir süre sonra sabah saatlerine alındı.. Ama çok da uzun sürmedi.. Kışın devam etmesi pek de mümkün değildi zaten..

BENİM HALA UMUDUM VAR - STAR : Gizem Karaca , Berk Oktay , Ali Erkazan gibi isimlerin başrolünde olduğu dizi.. Dizinin hikayesi iyi işliyor.. Seyirci de sevdi.. Kış sezonunda da yoluna devam edecek.. E bence etmeli de..

 

Ve bence yazın dizisi..

GÜNEŞİ BEKLERKEN - KANAL D  : Hande Doğandemir , Emre Kınay , Kerem Bursin , Gökçe Yanardağ gibi isimleri kadrosunda barındıran gençlik dizisi.. Bence yazın dizisi diyorum çünkü ; çok izleniyor.. Sosyal medyada adlarına etiketler yapılıyor , fanları çok fazla.. Reytinglerden de bu belli.. Dizinin ilk bölümü 5. olurken geri kalan bölümlerinin hepsi 1. sırada yer almış.. Karşısında hangi yapım olursa olsun hepsini geride bırakmış.. Dizi maddi olanaksızlıklardan dolayı İstanbul'a gelmiş bir aile kızının özel bir okulda okurken çevresiyle yaşadığı sıkıntıları anlatıyor.. Emre Kınay'ın oyunculuğu da es geçmemeli.. Çok iyi ve yerinde bir tip olmuş.. Sezonun iddialı ve reytingi bol yapımlarından olacak bu belli..

Bakalım Güneşi Beklerken'in rüzgarı ne kadar daha esecek..

Bu kadar diziyle yaz geldi geçti..

Kışa Allah kerim..

 

 

koldasanil@gmail.com

twitter.com/anilkoldas

facebook.com/anilkoldas

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..