Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Turizm
 

Yaz Tatili önerileri

Yaz Tatili önerileri
 

Yaz Tatili


Kışın soğuk havalarında yazın değerini daha iyi anlar olduk... Özellikle yaz mevsiminin; güneş, kum ve deniz üçlemesini baya arıyoruz. Neyse ki üzülmeye gerek yok 3-4 ay sonra deniz sezonu açılır yavaş yavaş tenimiz bronzlaşmaya başlar. En azından ülkemizin birçok beldesinde tatil için harika yerler var, bu bile insanı rahatlatıyor. Çanakkale'den başlayıp Alanya'nın sonuna kadar tüm sahil kasabalarında irili ufaklı hatta devasa diyebileceğimiz boyutta çok sayıda otel var. Yaz tatilim için gidilecek yerler bakmaya başladım bile ama kafam çok karışık durumda çünkü alternatifler aşırı fazla. Ben de biraz daha detaylı olarak bazı bölgeleri ve o bölgedeki bazı oteller hakkında inceleme yaptım. Sizlere bu yazımda inceleme yaptığım ve daha önce konakladığım oteller hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Bodrum'da Yaz Tatili

Ege'nin Çeşmeyle beraber en popüler tatil bölgesi olan Bodrum; Ege'de geçirmek isteyeceğiniz bir tatil için gerek otelleri gerekse gece hayatı bakımından bir tatilde ne ararsanız beklentilerinizi karşılayacak cinsten. İlk bakışta otellere baktığımızda; Rixos Premium Bodrum ve Xanadu Island gözüme çarptı. İki otelde hem mimarileri hemde  puanlama sitelerindeki yorum ve beğenileriyle kanıtlanmış hizmet kaliteleriyle güzel olduğunu düşünüyorum. Bu tesislerde tatilinin tamamını otelde geçirmek isteyenler için çok ideal. Ama '' ben Bodrum'uda gezmek istiyorum'' derseniz; size oda kahvaltı olarak hizmet veren Bodrum merkezdeki Grand Yazıcı Boutique ve Gümbetteki '' Doria Hotel'' i öneririm. Denizi, gece hayatı, güneşi mükemmel olan bu bölgeye rüyalarınızdaki tatil için güzel bir otele gitmek kalıyor.

Antalya'da Yaz Tatili

Antalya'da neredeyse bütün sahil şeridi otellerle dolu. Aslına bakarsanız iyisini, kötüsünü seçmekte zor. Birçok otel birbirine benziyor. Ben bu yazımda 2 tane bölgeyi ele alarak yazı yazdım ;

Belek Bölgesi

Belek bölgesi Antalya Merkeze ve Havalimanına yakın olması ve lüks tesisleriyle ilgimi çekti. Özellikle sapsarı kumlarıyla uzun kumsalları ve doğal bitki örtüsü Belek  ilgi duymamı başlatan başlıca sebeplerden diyebilirim. Bölgede saymakla bitmeyecek güzel oteller var ve hemen hemen hepsi ultra her şey dahil hizmeti vermekte yani tatile gittikten sonra cebinizden para çıkmıyor zaten oteller o kadar güzel ki otelden çıkmak istemeyeceksiniz. Xanadu Resort, Papilllon Zeugma ve Rixos Belek lüks konseptteki oteller.

Lara Bölgesi

Lara bölgesi çok gelişmiş bir bölge olsa da Turizm tarihindeki geçmişi çok eskilere dayanmamaktadır. Aslında bölge Antalya Merkez'de olsa da git gide büyüyerek merkez' den ayrılmış. Belki de birbirinden güzel ve lüks tesisleri yan yana görebileceğiniz Türkiye'de başka bir yer yok. Hepsi de kendine has konseptleriyle harika oteller gerçekten. Delphin grubu bölgenin en göze batanlarından. Limak grubunun uzakdoğu konseptli oteli Limak Lara De Luxe veya gemi şeklindeki Titanic mimarileriyle farklı bir tatil zevki sunuyor.

Sonuc olarak her bir karışı turizm cenneti  olan ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz’de çok güzel oteller var . Erken rezervasyonlarıda başlamış bile. Yazın tatile gideceksiniz çok geç kalmamanızı öneririm.

 
Toplam blog
: 7
: 757
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

1990 Erzincan doğumluyum. Lise eğitimimi bitirdikten sonra elektrik ve elektronik hakkında teknik..