Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

22 Mayıs '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yaz Trendleri: Desen

Yaz Trendleri: Desen
 

Yaz modası artık yüzünü renklerle boyamaya başladı. Kombinler güneş gibi aydınlık, geceye sefa serpiştiren yıldızlar kadar parıltılı.  Gündüzlerin uzaması bahar cıvıltısını şenliğe dönüşerek  yaz mevsimine doğru sürüklüyor. Artık dolaplar komple değişti. Geçtiğimiz kış aylarındaki rengarenk durumu, yaza daha da abartılı bir şekilde yansıyor. Hazırlanın renk savaşları başlıyor! Deseni yoğun, renkleri göz alıcı birbirinden farklı tarzı destekleyen ve tarzları adeta birbirine düşüren bir akım sele kapıldı geliyor. Geriye bize de desenleri desenlerle karıştırıp gardımızı almak kalıyor...

Tribal Desen Sorgusu

"Tribal da neyin nesi olabilir ki?" diye bir soru aklınıza takılmış olabilir. Tribal kelimesinin tam olarak Türkçe karşılığı kabile, kabileye ait veya kabile üyesi gibi açıklanabilir. İşin içine kabile sözcüğü girdiği zaman hemen Afrika'da bulunan kabileler gözünüzün önüne canlanabilir. İşte tamda bu canlılığa uygun renklerin bir arada ve ahenkle toplandığı desenleri günlük kombinlerde kullanarak, hareketli bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz.

Sokak modası yaz trendleri

Geometrik Desen Karmaşası

Kare, dikdörtgen, üçgen keskinliği, dairelerin yuvarlaklığı ile dengeyi buluyor. Geometrik desenlerle yaza karmaşa ekleniyor. Renklerin alacası, siyah beyaz seçimlerle sadeliği de ön plana çıkarıyor. Gündüz gece fark etmeksizin sokak modası asimetrik bir çizgiye doğru ilerliyor. İddiayı azaltmak için tek parçada yoğunlaşan geometrik baskı, her zaman daha fazlasını isteyenler içinse baştan aşağıya kadar uzanıyor.

Sokak modası yaz trendleri

Tropikal Desenli Kombinler

Yaz mevsiminin havasına, suyuna, yukarısından aşağısına en çok yakışan deseni tropikal olduğu gerçeğini kabul etmeye hazırlanın. Vahşi ormanların bağrından sokak modasına hızlı bir geçiş yapan bu desen, yoğun ve hareketli renkleri ile geliyor! Floral etkinin izlerini sokak stilleri için artık palmiye ağaçlarının üstlendiği bir yaz mevsimine hazırlıkları başlatın! Elbiseler, pantolonlar, şortlar ormanların yeşili ile renkleniyor. Tabii bu durumda desenin anlaşılabilirliğini yükseltmek ve kalabalık bir görüntüye neden olmamak için tek bir yerde odaklanma, sadece bir parçada deseni kullanma seçeneği ortaya çıkıyor. 

sokak modası yaz trendleri

Desen Üstüne Desen

Deseni desenle kombinlemek biraz odaklanmayla alakalı. Öz güveni yüksek, kaygı derecesini sıfıra indirmiş bir kişiliği anımsatan ve adeta karmaşaya kafa tutan  kombinler... Deseni desenle, renkleri renklerle uydurma endişesi olmayan trend, yavaş ve aleni bir şekilde yaygınlaşmaya başlıyor. Birden fazla farklı desenin mix bir şekilde beraber kullanılmasını konu alan kombinler, her an her yerde fazlasıyla iddialı olmayı öne çıkarıyor. Tehlikeye meydan okunmak isteyenlerdenseniz eğer ve vaktiniz varsa bir an durun, düşünün. Hatta tereddüt edin ve başka alternatifleri değerlendirin. İllaki iki farklı deseni bir arada kullanmayı ısrarcıysanız dikkatinizi renklere verin. En fazla iki rengin baskın çıktığı kombinlerde kalabalık görünüm siliniyor. Renk sayısı arttıkça dikkat dağılıyor, şıklık kendini sıcak havayla beraber buharlaştırıyor...

sokak modası yaz trendleri

Sokak modası ile alakalı yeni trend yorumlarımı blogum - modaviki - üzerinden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca desenlerle alakalı daha fazla görselden ilham almak için, Yaz Trendleri: Desen yazıma göz atabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..