Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaza Hazırlık

YAZA HAZIRLANMANIN ETKİLİ YOLLARI NELERDİR?

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla merak edilen ameliyatsız işlemleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka, sizler için tüm detaylarıyla anlatıyor.

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla hem kadın hem de erkekler görünümlerini iyileştirmek istiyor. Cerrahi işlemlerden kaçınan kişiler için ameliyatsız yöntemlerde mevcuttur. Her ne kadar cerrahi işlem olarak kabul edilmese bile bu tedavi yöntemleri de mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Yanlış uygulamalar geri dönüşü zor ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Yaza hazırlanmak için etkili çözümler!

Botoks uygulaması: Genellikle kırışıklık tedavisinde tercih edilir. Kaş kaldırma, çene hattı belirginleştirme ve inceltme amacıyla uygulamalar yapılabilir. Bunların haricinde ise migren ve aşırı terleme hastalıklarının tedavisinde de botoks yöntemine başvurulur.

Dolgu uygulaması: Sıklıkla yüz bölgesinde hacim kaybı başlayan bölgeler için tercih edilir. Derin kırışıklıklar, dudak –alın – burun – elmacık kemiği belirginleştirme ve göz çevresinde oluşan çukurların tedavisinde uygulama yapılır.

Cilt gençleştirme: Cilt gençleştirme amacıyla yapılan işlemler hem yüz hem de vücut içindir. Gençlik ya da nem aşısı, somon dna, PRP işlemleri mezoterapi ile yapılabilir. İhtiyaca göre kimyasal peeling yapılarak kişinin şikayetleri giderilir. Uygulanacak işlemler kişilere özel olarak planlanır ve takip edilir.

Liposuction uygulaması: En bilinen vücut şekillendirme yöntemidir. Kişinin şikayetçi olduğu bölgedeki fazla olan yağlar alınarak istenen görünüm elde edilmeye çalışılır.

Vaser liposuction

Vaser liposuction sayesinde zahmetli yağları uzaklaştırırken vücut daha pürüzsüz hale gelir. Vaser liposuction tedavisinde yağ dokusunu şişirmek için yağ dokusuna belirli miktarda sıvı enjekte edilir. Özel bir kanül yardımı ile ses enerjisi verilerek şişmiş yağ dokusu patlatılır. Ses enerjisi sayesinde patlayan yağ dokusu liposuction tekniği ile sıvılaştırılır ve dışarı atılır.

Vaser liposuction, farklı diyet ve egzersiz uygulamalarıyla ideal kilosuna ulaşamayan kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Farklı yaşlardaki kişilerin fazla kilolarından kurtulmasını ve bölge şekillendirmesini sağlar. Bu yöntem özellikle egzersiz ve diyet sonrası bile vücudun kalça, karın, uyluk gibi bölgelerindeki yağ dokusunu azaltamayan kişiler için uygundur. Bu uygulama kişinin isteğine göre değiştirilebildiği gibi erkek meme büyümesini engellemek için de kullanılabilir.

Vaser liposuction yapılmadan önce birtakım ön işlemler yapılmalıdır. Kişileri bu sürece hazırlamak için toksik maddelerin vücutlarından atılması gerekir.

Etkili cihazlar ile zayıflama yöntemleri

Lazer ve mekanik vakum: Bu 4 farklı teknolojiyi birleştiren bir yöntemdir. 4 yöntem akustik dalga, radyofrekansı, kızılötesi ışık ve vakumdur. Tüm bu işlemlerden sonra yağ yakma, sıkılaştırma ve selülit tedavisi gerçekleştirilir.

Radyofrekans: Radyofrekans yöntemi ile zayıflama ve bölgesel incelme sorunlarında başarılı sonuçlar elde ediliyor. Bu yöntem bölgesel yağlanma, selülit, yüz sarkmaları içinde oldukça idealdir. Çalışma sistemi ise vücutta bulunan su molekülleri ve iyonlar radyo dalgaları ile harekete geçiriyor.

Hareketlenme ile radyo dalgalarının ulaştığı bölgede ısı ile beraber enerji açığa çıkar. Isınan cilt ve cilt altındaki dokular bu enerjiyle biriken yağları parçalar. Parçalanan yağlar ise lenf kanalları aracılığı ile vücuttan atılır.

Tedavi edilmesi istenen bölgeye 43 dereceye kadar radyofrekans uygulanabilir. Uygulanan bu radyofrekans cilde ulaşınca 55 dereceye kadar yükselir. Yağların parçalanması ile beraber mevcut yağ hücrelerinin hacimlerini de giderek küçülmesine yardımcı olur. Bu şekilde kalıcı incelme sağlanır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..