Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

YAZA NASIL HAZIRLANALIM?

Yaz yaklaştıkça her yıl değişmeyen bir döngü olarak estetik ameliyatlara olan ihtiyaç artıyor. Özellikle tatil öncesi pek çok kadın meme büyütme ameliyatı olmayı tercih ediyor, bu da mayo ve bikinilerde daha özgüvenli olmalarını sağlıyor.

Memede şekil bozuklukları, sık kilo alımı, doğum veya hormonal problemler nedeniyle oluşabilir. Kişilerin yaşadığı problemlere göre yapılan ameliyatların başında meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme gelmektedir.

Meme büyütme işlemi

Göğüs büyütme, küçük göğüslerinden rahatsız olan kadınlara göğüs büyütmek için yapılır. Doğum sonrası memede küçülme yaşayan veya doğuştan meme hipoplazisi (gelişim geriliği) olan kadınlar için bir seçenektir. Kişinin isteğine göre dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılabilir. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer. Bir kişinin meme şekline ve anatomisine en uygun olanı belirlemek için uzman hekim görüşü önem taşımaktadır. Alternatif olarak kullanılacak meme dokusu hastanın vücudundan da alınabilir.

Kişi bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir ancak iyileşme süreci evde devam eder. Kesi ameliyattan 2 hafta sonra iyileşir. Aşırı aktiviteden ve ağır kaldırmaktan uzak durulmalıdır.

Meme küçültme işlemi

Büyük göğüsler sadece estetik açıdan değil sağlık açısından kişiye birçok sağlık sorunu yaşatabilir. Yapılacak göğüs küçültme ameliyatı ile kişi bu sağlık sorunlarında kolaylıkla kurtulacaktır. Özellikle yaşanan omuz, boyun, sırt ağrıları büyük ölçüde azalır.

Genel anestezi altında yapılan işlemde fazla meme dokuları alınır ve meme ucu etrafından küçültülür. Ameliyat sonrası cerrahi sütyen giyinilmesi gerekebilir. Bir gün sonra gerekli kontrollerin ardından kişi taburcu edilerek iyileşme sürecine evinde devam eder. Oluşan ödem ve renk değişimleri 5 gün içerisinde azalır. Belirli aralıklar ile kontrole gidilir ve tam iyileşme 3 haftayı bulabilir. İyileşme döneminde egzersiz ve ağır taşımadan kaçınılmalıdır.

Meme dikleştirme işlemi

Doğum ve emzirme süreci sonrasında veya aşırı kilo alıp verme sonrası göğüsler elastikiyetini kaybedebilir. Elastikiyet kaybı yaşayan göğüsler sarkarak hacimsiz bir görüntüye sebep olur. Meme dikleştirme ameliyatı sayesinde sarkan meme dokusu kaldırılacak daha dik ve hacimli bir görünüme kavuşur.

Genel anestezi altında yapılan operasyonda sarkan fazla deriler alınarak meme altına ve ucuna yerleştirilir. Bu sayede meme üst pozisyona taşınır. Ameliyat sonrasında özel bir sütyen giydirilir ve 1 gün hastanede yatış gerekebilir. Kişi taburcu edildikten sonra iyileşme süreci evde devam eder ve yaklaşık 2 hafta içinde iyileşme süreci tamamlanır.

Kombine işlemleri tercih edebilirsiniz

Birden fazla sorun yaşayıp zamanı olmayan kişiler genellikle bir cerrahi operasyon ile sorunların kurtulmak istiyor. Uygun olan ameliyatlar bir arada gerçekleştirilebilir. Örneğin meme küçültme ve dikleştirme kombine ameliyatlardandır. Kombine ameliyatlar için kişinin genel sağlık durumun iyi olması önem taşır.

Liposuction ve karın germe işlemleri

Sıklıkla tercih edilen bu iki işlem her mevsim kolaylıkla yapılabilmektedir. Ameliyatlar sonrası giydirilen korseler kişileri endişelendirmektedir ancak yaz mevsimsinde kışa kıyasla daha ince korseler tercih edilmektedir. Bu sayede işlemler sonrası başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..