Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaza Sımsıkı Bir Karınla Girin!

Yaza Sımsıkı Bir Karınla Girin!
 

Modern yaşamın getirilerinden biri de estetik bir vücuda ve ideal vücut ölçülerine sahip olma hayalidir. Özellikle yaz mevsimi yaklaşırken ince bir bel ve düz bir karına sahip olmak için diyet ve egzersiz yapanların sayısı artar. Ancak kilo vermek her zaman çözüm olmayabilir. 
 
Vücudumuzun en kolay yağlanan yeri bel ve karın bölgesidir. Ne yazık ki en inatçı yağlar da bu bölgede yer alır. Yagˆlanmaya elveris¸li bel ve karın çevresi aynı zamanda vu¨cudun digˆer bölgelerine go¨re en az hareket eden bölgelerdir. Bu yüzden bel ve karın bölgesinde kolaylıkla yagˆ birikimi gerçekleşir. Önceden alınmış kilolar zamanla yerleşik, erimeyen, inatçı yağlara dönüşür. Günlük alınan kalori miktarı azaltılsa da bu yağlardan kurtulmak oldukça zordur.
 
Bel ve çevresinin yağlanması aynı zamanda pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirir. Dünya Sağlık Örgütü rehberlerine go¨re kadınlarda bel çevresinin 80 cm üzerinde olması sagˆlık ac¸ısından riskli kabul edilmektedir. Üstelik boy uzunlugˆunun da bel c¸evresi hesaplamasında bir etkisi yoktur. Yani boy uzunluğundan bağımsız olarak, sağlık için  bel c¸evresi 80 cm’yi geçmemelidir.
 
Her ne kadar kilo verme ve vücut şekillendirmenin en ideal yöntemi,  sağlıklı beslenip, egzersiz yaparak  dengeli bir biçimde zayıflamak olsa da bazı zor durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Özellikle yoğun bölgesel yağlanması olan kişiler ve obezite hastaları inatçı kilo ve yağlardan ancak cerrahi yöntemlerle kurtulabilir. Çeşitli yöntemlerle yağları aldırmak mümkündür ancak o zaman da içi boşalan deri kendini toparlayamaz ve sarkmalar meydana gelir. Gebelik sonrasında da benzer sorunlar yaşanır. 
 
Karın bölgesinde toparlanamayan sarkmaların düzeltildiği ve fazla yağların alındığı karın germe ameliyatlarında karın kasları sıkılaştırılır ve alt/üst karın bölgesindeki deri gerilir. Operasyon sırasında hastanın iç karnı sağlamlaştırıldığından dışa doğru şişkin (bombe) görüntüsünden de kurtulmuş olur. Sarkmış, yapısı bozulmuş ve çatlaklar oluşmuş deri kesilip atılır. Bel bölgesi gerilen karın yapısına göre orantılanır. Böylece kişi, hem ince bir bel görüntüsü hem de yeni, gergin bir karın cildine sahip olur. 
Gerekli donanıma sahip hastane ortamında genel anestezi altında yapılan karın germe operasyonu (abdominoplasti) hastanın durumuna göre 2-3 saat sürebilir. 
 
Karın germe ameliyatından sonra 3-4 saat istirahat eden hasta refakatçisinin yardımıyla ayağa kalkabilir ve yürüyebilir. Genellikle bir gün sonra taburcu edilir. İlk birkaç gün hafif ağrı ve gerginlik hissi olması normaldir. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapabilir. 
 
Ameliyattan sonra bir ila bir buçuk ay kadar korse kullanılmalıdır. Özellikle ilk bir hafta ağır kaldırmaktan, ıkınmaktan kaçınılmalıdır. Hastaneden taburcu edilse de hasta ilk 7-10 gün  istirahat etmeli, vücudunu zorlayacak hareketlerden kaçınmalı ve uçak yolculuğu yapmamalıdır. 
 
Karın germe ameliyatı yaptıran kişi karın bölgesindeki fazlalıklardan kurtulurken aynı zamanda ideal bel kıvrımı ve göbek şekline de kavuşur. Ameliyat sırasında kendi kendine eriyen gizli dikişler kullanılır. Dikiş izleri iç çamaşırın içinde kalacağından yaz aylarında rahatlıkla bikini giyebilir. 
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..