Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Edebiyat
 

Yazar Mustafa Üftadeoğlu ve öğrencileri

Mustafa Üftadeoğlu, bir Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni. İzmir Bilim ve Sanat Merkezinde, güzel yazı yazma, dersleri vermekte. Yazarlık yönü olmasına rağmen “ Önce öğretmenim, sonra yazarım” diyenlerden güzel insan.

Mustafa beyle internette tanıştık. Uzun uzun konuştuk. Bana geçtiğimiz günlerde kendi yazdığı “Şehrin Ötesindeki Adam” , “ Hac Günlüğü”, “ İnsan Yetiştiren Ağaçlar”, Bostan ve Gülistan”, “Bir Öğretmenin Günlüğü”, ” Zamanın Kuşları” adlı kitaplarını yollayarak güzel dostluk örneği sergiledi. Büyük yayınevleri tarafından basılan bu kitaplar öğretici bilgiler vermekte.

Mustafa Bey, sadece kendi kitaplarını yollamakla kalmamış yetiştirdiği öğrencilerinin kitaplarının basılmasına da ö ayak olmuş. Onların kitaplarını da yollamayı ihmal etmemiş. “Suya Değdi Kanatlarım” ( Serenay Selak yaş. 15), “ Sokrates” ( Tuğkan Duran- 15 yaş) , “ Kardelen Çiçekleri”( Kardelen Turan yaş 15) , “ İçimden Yansımalar”( Pelin Sedefoğlu yaş 12), “ Dünyanın Çivisi mi Çıktı?” (Ece Çavuş yaş 14) Evet. Bu kitaplarda emek verilerek, “ Yaşımız Küçük, biz ödevlerimizi yapalım, yeter” denilmeden gece gündüz emek verilerek yazılmış eserler. Takdir ve sevgiyi, saygıyı hak etmekteler.

Mustafa Üftadeoğlu üstad ile daha önce köşemizde bir röportajımız yayınlanmıştı. O röportajda duygu ve düşüncelerini anlatan hocamız gençlere tavsiyelerde de bulunmuştu. Bizlerin genç yetenekleri desteklediğimizi bildiğinden dolayı da öğrencilerinin çalışmalarını bizlere yollamaktan çekinmemiş, bizlerin onlara destek vereceğimizi anlamıştı.

Genç yeteneklere kucak açmak, onları kamuoyuna tanıtmak yazarlarımızın görevleri olmalı. Ancak çok yazarımız gençleri tanıtmak yerine mevki makam sahiplerini tanıtmak peşindeler. Sanki tanınmıyorlarmış gibi… Tabii ki onlarda tanıtılmalı ama, yaşına başına bakılmadan genç yeteneklerde tanıtılmalı ve sevilmeli. Onların sevgiye ilgiye gerçek anlamda ihtiyacı var. Çünkü tek güçleri kalemleri. Tek sermayeleri de kalemleri. Bu kısıtlı sermaye ile gerçekten de güzel değerli eserler ortaya koymaktalar. Bu yüzden takdiri de hak etmekteler.

Mustafa bey de zaten öğrencilerini bu yüzden desteklerken, onları destekleyecek insanlarla tanıştırarak görüş ve düşünce yelpazelerin genişletmeye bakmakta. Böyle ileri düşünceli yazar ve öğretmenleri her zaman severim. İyi öğretmenlerin öğrencilerini gelişime açık insanlarla tanıştırmasının öğrenciler açısından çok faydalı olacağına her zaman inanmaktayım.

Mustafa beyi ve öğrencilerine yazarlık yaşamları boyunca başarılar dilemekteyim.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..